Volkswagen-topman geeft de spelers van Wolfsburg een veeg uit de pan

 di 3 mei 2022 13:34
Aster Vranckx en Erling Haaland
Aster Vranckx in duel met Dortmund-vedette Erling Haaland.

VfL Wolfsburg speelt een anoniem seizoen in de Duitse voetbalcompetitie en dat zint de hoofdsponsor niet. Volkswagen-topman Herbert Diess is niet te spreken over de prestaties. "Veel te zwak", is hij duidelijk.

Vorig seizoen eindigde Wolfsburg op de 4e plaats in de Bundesliga, dit jaar zal het anoniem in de middenmoot eindigen. 

 

Volgens Volkswagen-topman Herbert Diess staan de investeringen die hij in de club deed niet in verhouding met de resultaten op het veld.

 

"Ik ben helemaal niet tevreden", sprak de 63-jarige Diess. "We hebben een heel duur team en onze club hoort bij de best uitgeruste van het land. Ik vind de prestaties veel te zwak."

 

Wolfsburg begon het seizoen in de Champions League, maar overleefde de groepsfase niet. In de Bundesliga staat het op 2 speeldagen van het einde 13e.

 

Met Koen Casteels, Sebastiaan Bornauw, Aster Vranckx en Dodi Lukebakio lopen momenteel vier Belgen rond bij de ploeg. Ook spits Lukas Nmecha (ex-Anderlecht) heeft een verleden in ons land.

Sebastiaan Bornauw en Koen Casteels
Sebastiaan Bornauw (m) en Koen Casteels (r) zijn twee van de vier Belgen in Wolfsburg.

Daar waar de Volkswagen-baas erg teleurgesteld is in Koen Casteels en co, had hij wel positieve woorden voor de vrouwenploeg, die op het punt staat het kampioenschap te winnen.

 

"Een lichtpunt", vindt Herbert Diess. Verder deelde hij ook nog complimenten uit aan Wolfburgs ijshockeyteam The Grizzlies, eveneens eigendom van Volkswagen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: