Misnoegde Schreuder na niet gefloten strafschop: "Hier is toch een VAR voor? Dit valt niet te begrijpen"

De Ketelaere kreeg de fout niet mee.

De topper tussen Anderlecht en Club Brugge leverde zondagavond niet al te veel spektakel op. Beide teams konden te weinig creëren om aanspraak te maken op de zege. Na enkele minuten ging De Ketelaere wel al onderuit na een duwfout van Anderlecht-verdediger Magallan. De scheidsrechter en VAR grepen niet in, onbegrijpelijk volgens Club-coach Alfred Schreuder.

"Ik denk dat we kunnen leven met dit resultaat", vertelde Alfred Schreuder na afloop. "We begonnen uitstekend en na 10 minuten kan je 2-0 op voorsprong staan. Noa Lang moet dan wel gewoon zijn kans afwerken en we moeten die penalty krijgen."

 

Schreuder verwijst naar het moment waarbij Lisandro Magallan de inlopende De Ketelaere een kopkans ontzegde met een forse duw: "Ik kan niet begrijpen dat daar niet voor gefloten wordt. Dat moeten ze me toch eens uitleggen. Er is een VAR voor zulke fases, zoiets valt niet te begrijpen."

 

"Al tijdens de rust hoorde ik al dat het penalty was. Op dat moment bekijk je de beelden dan niet want het haalt toch niets uit. Nu heb ik alles wel nog eens gezien en zoiets kan niet."