Ga naar de inhoud

Na de heisa in Gent: scheidsrechter Verboomen fluit topper Anderlecht - Club Brugge

Scheidsrechter Nathan Verboomen en AA Gent-coach Hein Vanhaezebrouck.

De harde woorden van Gent-coach Hein Vanhaezebrouck aan het adres van Nathan Verboomen zijn niet blijven hangen bij zijn bazen. De scheidsrechter mag volgend weekend de klassieker tussen Anderlecht en Club Brugge leiden in de play-offs. In de tussentijd roept het departement arbitrage op tot respect.

Geen vertrouwen, geen kwaliteit en geen persoonlijkheid: de uitgesloten coach Hein Vanhaezebrouck was gisteren beenhard voor de wedstrijdleider in AA Gent  - RC Genk (0-1).

 

Het departement arbitrage steunt zijn scheidsrechter Nathan Verboomen en stuurt hem komend weekend naar de topper tussen Anderlecht en Club Brugge in de Champions' Play-offs.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"Strenge straffen"

In een mededeling wijst het departement erop "dat protest streng zal worden aangepakt".

 

"Na het eerste weekend van de play-offs wil het Professional Refereeing Departement het belang benadrukken van respect voor het scheidsrechterscorps", klinkt het. "Om het imago en het beeld van ons voetbal te beschermen en te respecteren."

 

"Lopen naar een scheidsrechter om te protesteren, hem omringen na een beslissing of opzichtige armbewegingen als protest zullen streng bestraft worden", waarschuwen voormalig referee Frank De Bleeckere en zijn collega's.

 

Ook de coaches en stafleden moeten zich rustig houden. "Dezelfde regels gelden ook voor de personen in de technische zone waar de coach verantwoordelijk is voor het gedrag op de bank", heet het.

 

"Bij opzichtig protest zal ook in de technische zone streng opgetreden worden, zoals gebeurde bij de wedstrijd KAA Gent - KRC Genk en coach Vanhaezebrouck. "

 

Het departement arbitrage deelt nog mee dat het zijn scheidsrechters zal steunen in de beslissingen. "In het belang van het voetbal en omdat gelijkaardig gedrag ook streng aangepakt wordt op internationaal niveau door de UEFA en de FIFA."

Nathan Verboomen waarschuwt Hein Vanhaezebrouck.

Nathan Verboomen en Gent-speler Vadis Odjidja zijn het niet eens met mekaar.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.