Ga naar de inhoud

Kompany over witte merel, Arnstad (18): "Van alle jongens op het veld zal hij de grootste carrière maken"

Arnstad maakte het Buchanan knap lastig op zijn flank vandaag.

Het konijn uit de hoge hoed van Vincent Kompany tegen Club Brugge heette: Kristian Arnstad. Vincent Kompany gunde de 18-jarige Noor vandaag zijn eerste basisplek van het seizoen. "Ik blijf erbij: van alle jongens op het veld zal hij de grootste carrière maken", vertelde de trainer van Anderlecht na de Man van de Match-prestatie van zijn youngster.

Kristian Arnstad werd vandaag voor het eerst dit seizoen in de basis gedropt bij Anderlecht. Met succes: de 18-jarige Noor charmeerde tegen Club Brugge op de rechterflank en verzilverde meteen de Man van de Match-trofee.

 

Voor velen een verrassing, voor Vincent Kompany allerminst.

 

"Exact een jaar geleden stond hij ook in de basis tegen Club Brugge, maar toen werden we opgepeuzeld. Hij ook. Maar ik heb toen gezegd: van alle jongens op het veld zal hij de grootste carrière maken. Daar blijf ik bij." 

 

"Hij heeft lang niet in de kern gezeten, omdat we in België maar 18 spelers in de kern mogen hebben. Er zal wel een reden voor zijn, maar ik snap ze niet. Maar hij en ook Kana hebben in die tijd altijd de perfecte instelling gehad."

Lior Rafaelov is een natuurlijke leider. Hij heeft me veel tips gegeven.

Kristian Arnstad, Anderlecht

Arnstad greep vandaag zijn tweede kans. Een wereld van verschil met zijn vorige partij tegen Brugge. "Ik ben volwassener geworden aan de bal", legt Arnstad zelf uit. "Ook fysiek heb ik gewerkt om stappen vooruit te zetten."

 

Aan rolmodellen alleszins geen gebrek in de kleedkamer van Anderlecht. Vooral Lior Rafaelov nam Arnstad bij de hand tijdens zijn groeiproces. "Lior heeft me heel wat tips gegeven. Hij zit naast me in de kleedkamer en heeft me onder zijn vleugels genomen. Hij is een natuurlijke leider."

2 basisplaatsen in 2 seizoenen: "Ik ben blijven werken"

Arnstad kreeg zijn eerste speelminuten van dit seizoen in de laatste wedstrijd van de reguliere competitie, tegen Kortrijk. Kompany toonde toen al een glimp van vertrouwen door hem in te brengen in de match van de waarheid voor een ticket voor de Champions' Play-offs.

 

"Ik was toen blij dat ik weer deel kon uitmaken van de eerste ploeg van Anderlecht", vertelt Arnstad zelf. "Voor de wedstrijd tegen Kortrijk was het lang geleden dat ik nog eens minuten had gemaakt. Toch ben ik altijd blijven werken en heb ik steeds geprobeerd om goede mentaliteit uit te stralen."


"Na de training van gisteren kwam de trainer dan naar mij om te vertellen dat ik vandaag zou starten. Ik heb toen meteen naar mijn ouders gebeld. Die waren heel enthousiast en meteen klaar om naar Brussel af te zakken. Spijtig genoeg, is dat niet gelukt."