Club Brugge profiteert niet van puntenverlies Union, ook klassieker tegen Anderlecht is mager beestje

  1. 27' - Verv. Mats Rits door Ruud Vormer
  2. 14' - Geel - Lisandro Magallán
  1. 86' - Verv. Kristian Arnstad door Lior Refaelov
  2. 86' - Geel - Éder Balanta
  3. 86' - Geel - Christian Kouamé
  4. 84' - Verv. Tajon Buchanan door Eduard Sobol
  5. 84' - Verv. Stanley N'Soki door Jack Hendry
  6. 73' - Geel - Stanley N'Soki
  7. 67' - Verv. Denis Odoi door Éder Balanta
  8. 66' - Verv. Charles De Ketelaere door Sargis Adamyan
  9. 66' - Verv. Francis Amuzu door Anouar Ait El Hadj

  Anderlecht en Club Brugge hebben elkaar in een matige topwedstrijd geen pijn kunnen of willen doen. Net als in Antwerp-Union werd er niet gescoord, waardoor de tweede speeldag van de Champions' Play-offs een slag in de lucht is gebleken.

  Anderlecht - Club Brugge in een notendop

  • Sleutelmoment: Rond het halfuur verliest Club Brugge Rits met een blessure. Met hem is ook het blauw-zwarte overwicht op het middenveld verdwenen en krijgen we een veel evenwichtigere wedstrijd. Zonder veel kansen, jammer genoeg.
   
  • Man van de Match: Als achttienjarige uk van 1,65 meter je eerste basisplek krijgen in ruim anderhalf jaar, en dat in een topper. En toch was er bij Kristian Arnstad geen spatje nervositeit te merken. De Noor speelde sterk en vinnig, maar soms over het randje.
   
  • Opvallend: Geen tiende overwinning op rij voor Club Brugge. Dat zou gezien het geleverde spel ook niet gewettigd zijn. Wél een vijfde opeenvolgende gelijkspel in een topper tussen paars-wit en blauw-zwart.

  Club Brugge ziet penalty door de neus geboord

  Een ongewijzigd Club Brugge wilde Anderlecht meteen platwalsen. De thuisploeg miste wel Refaelov en Verschaeren, maar dat was geen excuus voor de alweer slappe manier waarop ze startten. Magallan moest De Ketelaere al in de tweede minuut hard in de rug duwen om een doelpunt te voorkomen. Een penalty kwam er vreemd genoeg niet.

   

  Niet veel later lanceerde Cullen ongewild Lang, maar die ontvouwde zijn plannen iets te snel en botste op een uitstekende redding van Van Crombrugge. Bij Anderlecht voelden ze dat er iets moest veranderen. Met enkele agressieve tussenkomsten probeerden Magallan, Arnstad en Zirkzee het tij te keren.

   

  Dat lukte geleidelijk aan, al was de terugval van Club ook te wijten aan de blessure van Rits, die later op krukken rondpikkelde in de catacomben. De bedrijvige Arnstad zette Mignolet aan het werk met een precieze schuiver en Hoedt verraste de Brugse doelman ei zo na met een langeafstandsraket vanaf de middellijn.

  Te weinig aanvalsdrang om goals te scoren

  De tweede helft begon met een uitbraak van Raman, ingevallen voor de ook al geblesseerde Zirkzee, maar daarna viel de kansenproductie wat stil. Mignolet kwakte nog wel tegen zijn doelpaal toen hij een verdwaalde voorzet van Arnstad over de achterlijn tikte.

   

  Club Brugge speelde weer het wat doelloze postbodevoetbal waarin het onder Schreuder wel vaker vervalt. De bezoekers konden geen versnelling hoger schakelen. Een geweldige streep van Mata tegen de paal kwam dan ook als een volslagen verrassing voor heel het Lotto Park.

   

  Naarmate de minuten wegtikten, werd het steeds nerveuzer. Raman wist een ziekenhuisbal van N'Soki niet af te straffen. Beide ploegen trokken een stevige muur op, maar toch moesten er nog gaten dichtgeplamuurd worden. Hendry en Delcroix deden dat voortreffelijk en dus bleef het bij 0-0.

  Hoedt: "Nu was er wel vechtlust"

  Wesley Hoedt kon zich wel vinden in een gelijkspel. "Het was een gelijk opgaande strijd. Ik denk dat het resultaat uiteindelijk eerlijk is. Alleen moeten we nog net iets meer creëren om te winnen."

   

  "Ik denk niet dat we traag startten. We lieten de bal aan Brugge, dat is wat anders. Voor de rest zaten we er fel op en was de vechtlust er die afgelopen week ontbrak. Daar moet je mee beginnen, anders heeft het geen nut om te gaan voetballen. Het was vandaag goed, maar meer ook niet. Dit moet gewoon normaal zijn."

   

  De Nederlander van Anderlecht maakte bijna een wereldgoal. "Ik zag hem de hele tijd voor zijn goal staan. Hij doet dat best wel vaak. Ik gaf het alleen iets te snel bloot dat ik ging schieten. Als ik het iets meer verkapt had gedaan, denk ik dat hij erin was gegaan."

  Vanaken: "Kans voor Lang was kantelpunt"

  Hans Vanaken kwam vanavond niet echt uit de verf. "Het was een wedstrijd met een redelijk hoog tempo en een hoge intensiteit, waardoor er veel middenveldspel was en weinig echt grote kansen."

   

  "Wij waren in het eerste kwartier baas. Als Noa daar die kans afmaakt, zijn we vertrokken. Ik had het gevoel dat zij door die redding een boost kregen en in de wedstrijd kwamen. Daarna kon het alle kanten op", luidde de analyse van de Brugse spelverdeler. "Ik denk dat een gelijkspel de juiste uitslag is. Soms moet je een beetje geluk hebben en dat hadden we vandaag niet."

   

  Club moet het waarschijnlijk een poosje zonder Rits stellen. "Ik weet niet wat er juist gebeurd is, maar tijdens de rust zag het er niet al te best uit. Ik denk dat we een langdurige afwezigheid kunnen verwachten. De scans zullen de volgende dagen wel uitsluitsel brengen."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. Einde. Ook in de tweede wedstrijd van deze zondag in de play-offs wordt niet gescoord. Een maat voor niets dus, deze speeldag. .
  3. tweede helft, minuut 92. De seconden tikken weg en beide ploegen lijken vrede te nemen met een gelijkspel. .
  4. tweede helft, minuut 88. Delcroix, ook al een invaller, steekt zijn voet tussen een kans voor Lang. Dat doelpuntje kan nog aan beide kanten vallen! .
  5. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Anderlecht, Lior Refaelov erin, Kristian Arnstad eruit
  6. tweede helft, minuut 86. Vijf minuten meedoen moet lukken voor de enkel van Refaelov. Het Lotto Park hoopt dat de Israëliër iets kan brengen. .
  7. Gele kaart voor Éder Balanta van Club Brugge tijdens tweede helft, minuut 86
  8. Gele kaart voor Christian Kouamé van Anderlecht tijdens tweede helft, minuut 86
  9. tweede helft, minuut 85. Hendry in de weg! Vlak na zijn invalbeurt bewijst Hendry zijn waarde door El Hadj van een doelpunt te houden. Een puike tussenkomst, maar El Hadj doet het vooral niet doortastend genoeg. .
  10. tweede helft, minuut 84. Hendry en Sobol vervangen N'Soki en Buchanan. Dan moeten die laatste twee toch echt moe zijn, want zo laat twee verdedigende wissels doorvoeren is link. .
  11. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Club Brugge, Eduard Sobol erin, Tajon Buchanan eruit
  12. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Club Brugge, Jack Hendry erin, Stanley N'Soki eruit
  13. Even schrikken. Een slechte voorzet van Buchanan valt bovenop de lat. Van Crombrugge haalt zijn schouders op. . tweede helft, minuut 83.
  14. tweede helft, minuut 81. Weer belabberd inspelen van N'Soki. Gelukkig voor de Fransman kost het blauw-zwart enkel een hoekschop. .
  15. tweede helft, minuut 78. Al bij al hebben we amper uitgespeelde doelkansen gezien. De beste mogelijkheden kwamen er door plotse ingevingen van Hoedt en Mata, nota bene verdedigers. .
  16. tweede helft, minuut 77.
  17. tweede helft, minuut 75. Raman krijgt de bal zomaar cadeau van N'Soki, maar doet er veel te weinig mee. Tot twee keer toe schiet hij slap. .
  18. tweede helft, minuut 74. Club probeert het toch weer wat meer in handen te nemen. Bert Sterckx.
  19. tweede helft, minuut 73. N'Soki bewerkt de enkel van Arnstad. Ook dit is een tackle die misschien meer dan enkel geel verdient. .