Ga naar de inhoud
Jupiler Pro League klassement
ploegptnmm+m-m=d+d-
1Club Brugge50640282
2Union46623155
3Anderlecht40622287
4Antwerp366141310
ploegptnmm+m-m=d+d-
1Club Brugge7320131
2Union3312034
3Anderlecht4311123
4Antwerp1302117
ploegptnmm+m-m=d+d-
1Club Brugge7320151
2Union4311121
3Anderlecht4311164
4Antwerp3312023
AnderlechtClub Brugge
wisselspelers
coaches
scheidsrechter
Nathan Verboomen
stadion
Lotto Park
toeschouwers
20000

Club Brugge profiteert niet van puntenverlies Union, ook klassieker tegen Anderlecht is mager beestje

 zo 1 mei 2022 20:24
Anderlecht
einde
0-0
Club Brugge
 1. 14' - Geel - Lisandro Magallán
 2. 27' - Verv. Mats Rits door Ruud Vormer
 1. 66' - Verv. Francis Amuzu door Anouar Ait El Hadj
 2. 66' - Verv. Charles De Ketelaere door Sargis Adamyan
 3. 67' - Verv. Denis Odoi door Éder Balanta
 4. 73' - Geel - Stanley N'Soki
 5. 84' - Verv. Stanley N'Soki door Jack Hendry
 6. 84' - Verv. Tajon Buchanan door Eduard Sobol
 7. 86' - Geel - Christian Kouamé
 8. 86' - Geel - Éder Balanta
 9. 86' - Verv. Kristian Arnstad door Lior Refaelov
Jupiler Pro League - speeldag 2 - 01/05/22 - 18:31

Anderlecht en Club Brugge hebben elkaar in een matige topwedstrijd geen pijn kunnen of willen doen. Net als in Antwerp-Union werd er niet gescoord, waardoor de tweede speeldag van de Champions' Play-offs een slag in de lucht is gebleken.

Anderlecht - Club Brugge in een notendop
 • Sleutelmoment: Rond het halfuur verliest Club Brugge Rits met een blessure. Met hem is ook het blauw-zwarte overwicht op het middenveld verdwenen en krijgen we een veel evenwichtigere wedstrijd. Zonder veel kansen, jammer genoeg.
 
 • Man van de Match: Als achttienjarige uk van 1,65 meter je eerste basisplek krijgen in ruim anderhalf jaar, en dat in een topper. En toch was er bij Kristian Arnstad geen spatje nervositeit te merken. De Noor speelde sterk en vinnig, maar soms over het randje.
 
 • Opvallend: Geen tiende overwinning op rij voor Club Brugge. Dat zou gezien het geleverde spel ook niet gewettigd zijn. Wél een vijfde opeenvolgende gelijkspel in een topper tussen paars-wit en blauw-zwart.
Club Brugge ziet penalty door de neus geboord

Een ongewijzigd Club Brugge wilde Anderlecht meteen platwalsen. De thuisploeg miste wel Refaelov en Verschaeren, maar dat was geen excuus voor de alweer slappe manier waarop ze startten. Magallan moest De Ketelaere al in de tweede minuut hard in de rug duwen om een doelpunt te voorkomen. Een penalty kwam er vreemd genoeg niet.

 

Niet veel later lanceerde Cullen ongewild Lang, maar die ontvouwde zijn plannen iets te snel en botste op een uitstekende redding van Van Crombrugge. Bij Anderlecht voelden ze dat er iets moest veranderen. Met enkele agressieve tussenkomsten probeerden Magallan, Arnstad en Zirkzee het tij te keren.

 

Dat lukte geleidelijk aan, al was de terugval van Club ook te wijten aan de blessure van Rits, die later op krukken rondpikkelde in de catacomben. De bedrijvige Arnstad zette Mignolet aan het werk met een precieze schuiver en Hoedt verraste de Brugse doelman ei zo na met een langeafstandsraket vanaf de middellijn.

Te weinig aanvalsdrang om goals te scoren

De tweede helft begon met een uitbraak van Raman, ingevallen voor de ook al geblesseerde Zirkzee, maar daarna viel de kansenproductie wat stil. Mignolet kwakte nog wel tegen zijn doelpaal toen hij een verdwaalde voorzet van Arnstad over de achterlijn tikte.

 

Club Brugge speelde weer het wat doelloze postbodevoetbal waarin het onder Schreuder wel vaker vervalt. De bezoekers konden geen versnelling hoger schakelen. Een geweldige streep van Mata tegen de paal kwam dan ook als een volslagen verrassing voor heel het Lotto Park.

 

Naarmate de minuten wegtikten, werd het steeds nerveuzer. Raman wist een ziekenhuisbal van N'Soki niet af te straffen. Beide ploegen trokken een stevige muur op, maar toch moesten er nog gaten dichtgeplamuurd worden. Hendry en Delcroix deden dat voortreffelijk en dus bleef het bij 0-0.

Hoedt: "Nu was er wel vechtlust"

Wesley Hoedt kon zich wel vinden in een gelijkspel. "Het was een gelijk opgaande strijd. Ik denk dat het resultaat uiteindelijk eerlijk is. Alleen moeten we nog net iets meer creëren om te winnen."

 

"Ik denk niet dat we traag startten. We lieten de bal aan Brugge, dat is wat anders. Voor de rest zaten we er fel op en was de vechtlust er die afgelopen week ontbrak. Daar moet je mee beginnen, anders heeft het geen nut om te gaan voetballen. Het was vandaag goed, maar meer ook niet. Dit moet gewoon normaal zijn."

 

De Nederlander van Anderlecht maakte bijna een wereldgoal. "Ik zag hem de hele tijd voor zijn goal staan. Hij doet dat best wel vaak. Ik gaf het alleen iets te snel bloot dat ik ging schieten. Als ik het iets meer verkapt had gedaan, denk ik dat hij erin was gegaan."

Vanaken: "Kans voor Lang was kantelpunt"

Hans Vanaken kwam vanavond niet echt uit de verf. "Het was een wedstrijd met een redelijk hoog tempo en een hoge intensiteit, waardoor er veel middenveldspel was en weinig echt grote kansen."

 

"Wij waren in het eerste kwartier baas. Als Noa daar die kans afmaakt, zijn we vertrokken. Ik had het gevoel dat zij door die redding een boost kregen en in de wedstrijd kwamen. Daarna kon het alle kanten op", luidde de analyse van de Brugse spelverdeler. "Ik denk dat een gelijkspel de juiste uitslag is. Soms moet je een beetje geluk hebben en dat hadden we vandaag niet."

 

Club moet het waarschijnlijk een poosje zonder Rits stellen. "Ik weet niet wat er juist gebeurd is, maar tijdens de rust zag het er niet al te best uit. Ik denk dat we een langdurige afwezigheid kunnen verwachten. De scans zullen de volgende dagen wel uitsluitsel brengen."

Fase per fase
90+5' tweede helft
90+4'
Einde

Ook in de tweede wedstrijd van deze zondag in de play-offs wordt niet gescoord. Een maat voor niets dus, deze speeldag.

90+2'

De seconden tikken weg en beide ploegen lijken vrede te nemen met een gelijkspel.

90+1'
4 - extra time
Er komen 4 minuten extra tijd bij.
90'
extra time

We mogen nog eventjes langer nagelbijten.

88'

Delcroix, ook al een invaller, steekt zijn voet tussen een kans voor Lang. Dat doelpuntje kan nog aan beide kanten vallen!

86'

Vijf minuten meedoen moet lukken voor de enkel van Refaelov. Het Lotto Park hoopt dat de Israëliër iets kan brengen.

86'
Club Brugge
86'
85'
Hendry in de weg!

Vlak na zijn invalbeurt bewijst Hendry zijn waarde door El Hadj van een doelpunt te houden. Een puike tussenkomst, maar El Hadj doet het vooral niet doortastend genoeg.

84'

Hendry en Sobol vervangen N'Soki en Buchanan. Dan moeten die laatste twee toch echt moe zijn, want zo laat twee verdedigende wissels doorvoeren is link.

84'
84'
wissel
Club Brugge
84'
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
83'
Even schrikken

Een slechte voorzet van Buchanan valt bovenop de lat. Van Crombrugge haalt zijn schouders op.

81'

Weer belabberd inspelen van N'Soki. Gelukkig voor de Fransman kost het blauw-zwart enkel een hoekschop.

78'

Al bij al hebben we amper uitgespeelde doelkansen gezien. De beste mogelijkheden kwamen er door plotse ingevingen van Hoedt en Mata, nota bene verdedigers.