De Sporza-sterren voor de Ronde bij de vrouwen: alle ogen gericht op Kopecky en Van Vleuten

 zo 3 april 2022 11:06
Drie sterren voor Kopecky en Van Vleuten.

Voor de eerste keer trekt ook het vrouwenpeloton over de bult van Melden. Die Koppenberg zal ongetwijfeld het wedstrijdverloop bepalen. Ontdek hier wie onze koersexperts als topfavorietes zien om de Ronde van Vlaanderen te winnen.

***

Een Belgische en een Nederlandse gaan met de 3 sterren aan de haal. Lotte Kopecky en Annemiek van Vleuten hebben hun zinnen gezet op een zege in Vlaanderens Mooiste.

 

Lotte Kopecky (foto hieronder) werkte na haar overwinning in de Strade Bianche enkele intensieve trainingsweken af en bleef op topniveau presteren. In 2020 stond ze al eens op het podium in Oudenaarde, maar de Kopecky van nu zal ongetwijfeld klaar zijn om zondag het hoogste schavotje te betreden.

 

Van Vleuten schudde in Dwars door Vlaanderen al enkele keren aan de boom, met een hijgend peloton in haar wiel. Ze is klaar om zichzelf op te volgen in Oudenaarde, maar zal daarvoor wel de sprintsters uit het wiel moeten rijden. Dan moet ze komaf maken met de sterke blokken van Trek en SD Worx.

**

Elisa Balsamo heeft al 3 overwinningen op haar naam staan. Ze was de sterkste in de Trofeo Alfredo Binda, in Brugge-De Panne én in Gent Wevelgem. De wereldkampioene (foto hieronder) houdt van steile hellingen en mocht ze in de problemen komen op de heuvels, staan de Trek-vrouwen paraat voor hun kopvrouw.

 

Maar ook Ellen van Dijk rijdt de laatste tijd ontzettend hard. Ze knapte tijdens de afgelopen wedstrijden heel wat werk op voor Balsamo en kan tijdens De Ronde misschien wel profiteren van een gunstige situatie... Of zelf voor de aanval kiezen.

 

Landgenote Demi Vollering heeft wekenlang op hoogte getraind in Sierra Nevada en mikt ongetwijfeld eerder op de Waalse klassiekers. Dat zal haar niet weerhouden om zondag een gooi te doen naar de zege, als de kans zich voordoet.

*

De weelde bij Trek is groot. De Vlaamse hellingen zijn ook op het lijf geschreven van Elisa Longo Borghini. Alweer een extra pion die de ploeg kan inzetten.

 

Ook Marianne Vos zit bij de favorieten. Ze staat messcherp en won in Gent-Wevelgem ei zo na de sprint tegen Balsamo. Vos leest en anticipeert als geen ander én weet hoe ze haar krachten moet doseren om in de voorste gelederen te verschijnen.

 

Een outsider die eveneens een ster verdient is Grace Brown. Haar aanval in Gent-Wevelgem was snedig. Ze zal ongetwijfeld op een sterk blok van Trek botsen, maar kansloos is ze nooit.

 

De immer goedlachse Cecilie Uttrup Ludwig verdient ook een ster. Ze reed sterk in de Strade en in Trofeo Binda, maar heeft nog niet heel veel koerskilometers in de benen. Kan ze iets extra's in haar geliefde Vlaanderen?

 

Tot slot is er Liane Lippert van DSM. De Duitse kan rekenen op ploegmate Floortje Mackaij om een sterk aanvallend duo vormen.

Lees ook: