Ga naar de inhoud

Na EK-brons sluit Jessie Kaps ook olympisch succes niet uit in toekomst: "Zolang ik hoofd koel houd"

 wo 30 maart 2022 23:07

Vorig weekend veroverde Jessie Kaps brons op EK schieten (10 meter luchtgeweer). "Zodra je in de finale staat, is alles mogelijk in het schieten. Dat geldt ook voor een olympische finale", zegt de 24-jarige Kaps.

Na zilver vorig jaar schoot Jessie Kaps ook dit jaar weer in de roos op het EK schieten. In Hamar (Noorwegen) ging ze met de bronzen medaille aan de haal.

Enkel de Servische Teodora Vukojevic (goud) en titelverdedigster Oceanne Muller uit Frankrijk (zilver) schoten beter dan onze landgenote.

 

"Ik had niet verwacht dat ik met eremetaal naar huis zou komen", blikt Kaps terug. "Al wist ik dat mijn niveau in orde was. Ook op mentaal vlak had ik goed werk geleverd."

 

Enkel de gouden EK-medaille ontbreekt nog in de collectie van Kaps. "Ik zou volgend jaar graag heel graag voor de 3e keer op een rij een EK-medaille winnen en het liefst de gouden. Maar ik leg mezelf geen druk op en werk gewoon hard voort."

Ik wil mijn collectie EK-medailles volgend jaar graag vervolledigen met goud, maar ik leg mezelf geen druk op

Jessie Kaps

Naast haar EK-successen droomt Kaps (27e op de Spelen van Tokio) ook luidop van een mooie prestatie op de Spelen van Parijs 2024. En waarom niet een olympische medaille.

 

"Zolang ik mijn hoofd koel hou en mijn taken uitvoer, zit een medaille er altijd in. Zodra je in de finale terechtkomt, is alles mogelijk."

 

"Ik ben nog altijd heel jong en nog niet heel lang intensief aan het schieten. Momenteel  houd ik een vrij stabiel niveau vast. Ik moet op dit elan voortgaan", besluit Kaps, die haar sport combineert met masterstudies in de psychologie.