Ga naar de inhoud

Oudenaarde behoudt de finish van de Ronde al zeker tot 2028

 di 29 maart 2022 12:14
Sinds 2012 ligt de finish van de Ronde in Oudenaarde.

Tot 2028 blijft de aankomst van de Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde. Dat is vanochtend bekendgemaakt op een persconferentie.  

De aankomst van de Ronde van Vlaanderen verhuisde in 2012 naar Oudenaarde. 

 

In de Minderbroedersstraat was Tom Boonen de eerste winnaar van de "new look"-editie. 

 

De organisatoren dokterden toen een compleet nieuw parcours uit waarin de Oude Kwaremont en de Paterberg scherprechter werden met drie passages. 

 

Het verdwijnen van de aankomstzone in Meerbeke, bij Ninove, had tot gevolg dat de mythische Muur van Geraardsbergen en de Bosberg niet meer in volle finale zaten van Vlaanderens Mooiste. 

 

De laatste winnaar in de Minderbroedersstraat in Oudenaarde is de Deen Kasper Asgreen, die vorig jaar zegevierde voor Mathieu van der Poel en Greg Van Avermaet. 

 

De laatste Belgische winnaar van de Ronde van Vlaanderen is Philippe Gilbert (2017).    

Aan het openbreken van het contract met Oudenaarde hangt een prijskaartje. De stad Oudenaarde legt de komende twee jaar 400.000 euro per jaar neer. Vanaf 2024 wordt de prijs opgetrokken naar 450.000 euro.    

 

Zondag vindt de 106e editie van de Ronde plaats. Startplaats is Antwerpen. Volgend jaar zal het vertrek gegeven worden in Brugge. Beide steden wisselen elkaar af als startlocatie en doen dat nog tot 2027.

Tweets van onze man op de persconferentie:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Lees ook: