Marija Cicak zal als eerste vrouw de mannenfinale op Wimbledon leiden

  Marija Cicak in actie op het gras van Wimbledon.

  Een primeur voor de finale op Wimbledon van zondag. Marija Cicak zal de partij tussen Novak Djokovic en Matteo Berrettini in goede banen leiden. De 43-jarige Kroatische is zo de eerste vrouwelijke umpire in een mannenfinale op Wimbledon.

  Marija Cicak is geen onbekende op het topniveau. Ze was eerder dit toernooi al te zien in wedstrijden van onder meer Roger Federer. In 2014 leidde ze de vrouwenfinale op Wimbledon.

   

  Ze was ook ref bij de laatste vijftien edities van Wimbledon en leidde ook duels op de Olympische Spelen van Athene, Londen en Rio.

   

  Wimbledon, het meest traditionele toernooi, is het laatste van de vier Grand Slams waarbij een vrouw de mannenfinale leidt. De primeur was weggelegd voor de Française Sandra de Jenken die in 2007 de mannenfinales van de Australian Open en Roland Garros in goede banen leidde.

  Lees ook: