• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  De top 10 van 2019 - "Het fenomeen Victor Campenaerts"

  Campenaerts snort naar werelduurrecord in Aguascalientes.

  Campenaerts snort naar werelduurrecord in Aguascalientes.

  Tot en met oudjaar blikken onze commentatoren terug op de mooiste Belgische sportmomenten van 2019. Op dinsdag 16 april zit u ‘s avonds massaal naar een renner in Mexico te kijken. Victor Campenaerts draait een uur lang rondjes in een muisstille wielerhal om af te klokken op 55,089 km. Sir Bradley Wiggins is zijn werelduurrecord kwijt.

  De top 10 van 2019: Campenaerts verbetert werelduurrecord

  "Je kon een speld horen vallen"

  "Er is niemand die zich zo heeft voorbereid", opent Maarten Vangramberen, die in Aguascalientes op het middenplein stond. "Victor Campenaerts heeft er alles aan  gedaan. Niet alleen trok hij lang op afzondering, hij lag ook in een erg onnatuurlijke positie. Dat was zijn sterkste wapen. En dat moet erg veel pijn doen."

   

  "Wat in Mexico opviel, was die devote stilte die er hing”, getuigt onze reporter. "Het was muisstil in de wielerhal. Het leek wel op een begrafenis, je kon een speld horen vallen. Het enige wat je hoorde, was die fiets, de lucht die Campenaerts verplaatste en het parket dat daverde."

   

  "Die beklemmende stilte zal ik nooit vergeten. Zo wi