• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  De top 10 van 2019 - "Thomas De Gendt maakt het onmogelijke toch waar"

  Thomas De Gendt wint een etappe in de Tour na een monstervlucht van 200 km.

  Thomas De Gendt wint een etappe in de Tour na een monstervlucht van 200 km.

  Nog tot en met oudjaar blikken onze commentatoren terug op de mooiste Belgische sportmomenten van 2019. De Ronde van Frankrijk was dit jaar een hoogmis voor ons landje. Met een geweldige inspanning zorgde Thomas De Gendt voor een van de 3 Belgische ritzeges.

  De 10 van '19: De Gendt van start tot finish aan de leiding

  "Typisch De Gendt"

  Op zaterdag 13 juli schudt Thomas De Gendt een solo van maar liefst 200 kilometer uit de benen. Met de aankomst in zicht dreigt hij even opgeslokt te worden door het Franse duo Pinot-Alaphilippe, maar De Gendt rondt zijn tocht met verve af en krijgt felicitaties van de jury.

   

  "Het is de onvoorspelbaarheid van de voorspelbaarheid. Of draai het om", dixit Michel Wuyts. "Ik achtte De Gendt hier niet meer toe in staat, omdat hij in de Giro wat tegengevallen was. Daar had hij het geprobeerd, maar hij was er niet in geslaagd om een etappe te winnen. En dat mag je toch verwachten als je hem op pad stuurt."

   

  "Typisch De Gendt, hij neemt de twijfelaars flink te grazen. Hij maakt het onmogelijke toch waar."

   

  "Ik had ook niet durven te vermoeden dat hij onderweg De Marchi uit het wiel zou gereden hebben. Ik achtte de Italiaan van het niveau van De Gendt. Na die aanwijzing dacht ik: "Verdorie, dit kan tot winst leiden.""

   

  "Tot die twee Franse haantjes opduiken. Toch ging De Gendt niet voor de bijl. Dan voel je een vorm van delirium. Dan heb je als commentator maar één verlangen na die race: een Duvel om de spanning van je af te laten glijden."

  Dan voel je een vorm van delirium. Dan heb je als commentator maar één verlangen na die race: een Duvel om de spanning van je af te laten glijden.

  Michel Wuyts

  "Ongelooflijk hoe hij dat weer volhoudt"

  "Ik was naar de Tour aan het luisteren en toen ik de trefwoorden "ontsnapping" en "De Gendt" hoorde, ben ik naar mijn televisietoestel gespurt om het ook te zien", vertelt radiopresentatrice Steffy Merlevede.

   

  "Ongelooflijk hoe hij dat weer volhoudt en typisch Thomas De Gendt. Voor zulke prestaties kijk je naar de koers. Ik kreeg kippenvel toen hij in zijn opzet slaagde."

   

  "Ook als mens kan hij bekoren. De Gendt is erg bereikbaar, staat met zijn voeten op de grond en hij beschikt over humor van de droogste soort. Ga maar eens kijken naar zijn Twitterpagina."

  VIDEO: Thomas De Gendt rondt hele dag op kop af

  Elke dag onthullen we een nieuw moment. Op 31 december kent u dé Belgische sportgebeurtenis van 2019.