Live: Olympische Spelen

 wo 7 augustus 2024 07:59

Fase per faselaatste update: 2 maanden geleden

23:37

Einde dag 12

We sluiten dag 12 af en we gaan de laatste rechte lijn in van de Spelen. Morgen zijn we er weer met het startschot van de zevenkamp met Nafi Thiam en Noor Vidts. Tot dan!

19:09
atletiek

Michael Obasuyi eindigt 5e

13"36: Michael Obasuyi eindigt 5e in zijn halve finale. Dat is zoals verwacht niet voldoende voor een finaleplaats, maar zijn chrono is meer dan degelijk. 

18:11
baanwielrennen

Achtervolgingsploeg ontspoort

Het Belgische achtervolgingskwartet heeft de lijn van de voorbije dagen niet kunnen doortrekken. Het viertal reed maandag en dinsdag een BR, woensdag ging het mis in de strijd voor de 7e plaats tegen Canada. De Belgische trein lag al niet op recordkoers en viel ook nog eens uit elkaar. Een tijd werd niet geklokt, een opgave en 8e plaats is het eindresultaat. 

17:35

Voor de match van de Red Panthers kijk je op livestream 1 nog naar de finales in het skateboarden.

Op livestream 3 draaien we weer rondjes op de piste met om 18.04 uur de Belgische achtervolgingsploeg.

De volgende tegenstander van de Belgian Cats ontdek je vanaf 18 uur op livestream 4.

16:15

Ik kan het allemaal nog niet zo goed vatten. We verdienen het, de halve finales. We tonen wie we zijn. Ik ben gewoon aan het genieten.

Emma Meesseman
16:09
basketbal

Halve finale voor de Belgian Cats!

De Belgian Cats gaat nog niet naar huis, zeker niet. Onze basketbalvrouwen kloppen Spanje overtuigend met 66-79 en spelen vrijdag om 17.30 uur hun halve finale tegen Duitsland of Frankrijk.

De kwartfinale van die mogelijke tegenstanders wordt om 18 uur op gang gefloten. 

15:35
baanwielrennen

Julie Nicolaes haalt het niet

Het wordt een net-nietverhaal voor Julie Nicolaes in de herkansingen van de keirin. Ze eindigt haar eerste olympische onderdeel met een 3e plek.

15:28
kano & kajak

Artuur Peters opgevist voor halve finales

Artuur Peters begon uitstekend aan zijn kwartfinale, maar zakte dan verrassend weg. Een stuk zeewier aan zijn boot hinderde onze landgenoot, die baalde als een stekker. Peters diende een klacht in en krijgt nu gelijk. Hij mag rechtstreeks naar de halve finales.

14:28
basketbal

Tijd voor de Belgian Cats!

De Belgian Cats krijgen hun kans om beter te doen dan op de Spelen van Tokio. Met winst tegen Spanje hebben ze twee kansen om een medaille weg te kapen. Kunnen ze ook een heruitgave van de EK-finale winnen in Parijs? Volg het nu live op VRT1 en livestream 1.

14:02
hockey

Wie haalt finale hockey?

Als de Red Panthers vanavond de finale halen, dan zullen ze tegen Nederland of Argentinië uitkomen. Bekijk de match tussen de nummer 1 en nummer 2 van de wereld op livestream 4.

13:55
baanwielrennen

Degrendele wint reeks, Nicolaes moet herkansen

Nicky Degrendele heeft zich rechtstreeks geplaatst voor de kwartfinales in de keirin met winst in haar reeks. De 20-jarige Julie Nicolaes werd 5e in haar reeks en krijgt straks een nieuwe mogelijkheid in de herkansingen.

13:42
kano & kajak

Ook Lize Broekx naar halve finale

Lize Broekx vergezelt Hermien Peters in de halve finales van de K1 500m. Ze wint haar kwartfinale en peddelt voort.

13:29
kano & kajak

Herkansingen voor Peters en Broekx

Artuur Peters en Lize Broekx moeten via de kwartfinales proberen door te stoten. Steek mee je peddel in het water op livestream 3.

13:27
baanwielrennen

Degrendele en Nicolaes op de piste

In de keirin zijn de Belgen aan zet. Kunnen Nicky Degrendele en Julie Nicolaes de goede lijn van de baanwielrenners doortrekken? Bekijk het op livestream 2.

13:07
atletiek

Vanderelst haalt het niet

Voor Elise Vanderelst zitten de Olympische Spelen in Parijs erop. Ook in de herkansingen van de 1.500 meter kon ze geen ticket voor de halve finales bemachtigen. Ze werd 7e.

12:06
golf

Kijk verder naar golf

Het muurklimmen is afgelopen, dus we kunnen op livestream 2 schakelen naar golf om Manon de Roey aan te moedigen.

11:45
atletiek

Ook Kimeli naar finale

We krijgen twee Belgen in de finale van de 5.000 meter. Ook Isaac Kimeli is 3e in zijn reeks en vergezelt John Heymans in de finale.

11:30
atletiek

Straf van John Heymans

Met de hulp van ChatGPT was hij op de Spelen geraakt en daar slaat John Heymans geen mal figuur. Op de 5.000 meter eindigde hij zowaar 3e in zijn reeks, goed voor een plekje in de finale op zaterdag.

11:19
kano & kajak

Artuur Peters ook naar kwartfinales

Artuur Peters heeft het voorbeeld van zijn zus niet kunnen volgen. In de reeksen van de 1.000 meter moest hij vrede nemen met de 4e plek. Geen ticket voor de halve finales dus, wel herkansen in de kwartfinales.

10:40
sportklimmen

Tegenvaller voor Van Duysen

Hannes Van Duysen is minder ver geraakt in het leadklimmen dan verhoopt. Onze landgenoot kwam al snel in de problemen en moest zich na een tweede mislukte poging toch laten vallen. Met 12 punten mag hij de finale vergeten.

10:28
atletiek

Spanje boven in snelwandelen

Spanje heeft het eerste goud veroverd op de mixed marathon van het snelwandelen, een gloednieuwe discipline op de Olympische Spelen. Alvaro Martin en Maria Perez kaapten de hoofdprijs weg voor de Ecuadoranen en Australiërs.

10:23
atletiek

Carmoy opent goed

Hoogspringer Thomas Carmoy springt alvast over 2,15 meter, de openingshoogte. Een goede start.

10:03
sportklimmen

Hannes Van Duysen begint aan de lead

Na het boulderen staat het leadklimmen op het programma. Kan Hannes Van Duysen een plekje in de finale van vrijdag afdwingen? Volg het op livestream 2.

10:01
atletiek

Carmoy opent nieuw blik Belgen

Thomas Carmoy is aan zet in de kwalificaties van het hoogspringen. Daarna komen ook John Heymans, Isaac Kimeli, Eliott Crestan, Tibo De Smet, Pieters Sisk en Elise Vanderelst in actie. Mis geen moment van de Belgen op livestream 4.

09:52

Hermien Peters wel rechtstreeks naar halve finales

Hermien Peters kan wel een rechtstreeks ticket voor de halve finales wegkapen. Ze wordt 2e in haar reeks en kan dus de kwartfinales vanmiddag overslaan. Ze zal dus duimen voor Lize Broekx om 13.30 uur.

09:43

Lize Broekx naar kwartfinales

Een rechtstreeks ticket naar de halve finales zat er nu niet in voor Lize Broekx. Ze eindigde 5e in haar reeks in 1'52"32 en moet straks in de kwartfinales proberen door te stoten.

09:39
zwemmen

Openwaterzwemmers kunnen nu wel trainen in de Seine

Na de annulatie van de training van dinsdag in de Seine mogen de openwaterzwemmers woensdag wel een duik maken in de rivier in de Franse hoofdstad."Tests van de waterkwaliteit afgelopen nacht gaven een conform resultaat", zo klonk het. De competities in het openwaterzwemmen vinden donderdag en vrijdag plaats in Parijs. 

09:30
kano & kajak

Kunnen Broeckx en Peters het ook alleen?

Hermien Peters en Lize Broeckx konden gisteren als duo doorstoten naar de halve finales in het kajakken. Maar kunnen ze het ook alleen? Volg de reeksen van de K1 500 meter op livestream 3. Broeckx komt in actie in reeks 2, Peters in reeks 3.

08:59
golf

Hoe start Manon De Roey?

Manon De Roey mikt op een olympisch diploma in Parijs, dus is een goede start belangrijk. Vindt ze haar weg rond de Franse holes? Bekijk haar start op livestream 4.

08:09

Hoogdag(?) voor de Belgen

Zullen alle Belgen in het olympische dorp een stressloze nacht achter de rug hebben? De Red Panthers staan voor een cruciale afspraak tegen China om 19 uur: met een zege strijden ze voor het goud of het zilver. Ook de Belgian Cats hebben een afspraak met de geschiedenis, want ze kunnen beter doen dan in Tokio door de halve finales te halen. En ook gewichthefster Nina Sterckx komt vanavond in actie.