Spring naar de inhoud

Dubbele medaille na diskwalificatie: Hanne Desmet pakt zilver en brons op slotdag van haar seizoensopener

Dubbele medaille na diskwalificatie: Hanne Desmet pakt zilver en brons op slotdag van haar seizoensopener
 zo 27 oktober 2024 21:52

Goed begonnen, is half gewonnen? Hanne Desmet is het nieuwe shorttrackseizoen begonnen met zilver op de 1.500 meter en brons op de 500 meter tijdens de eerste manche van de World Tour in Montréal. Gisteren werd onze landgenote nog gediskwalificeerd. Haar broer Stijn Desmet kende voorlopig minder succes.

Hanne Desmet pakte haar eerste medaille van het seizoen met een zilveren finish op de 1.500 meter. In de finale hield ze goed stand tegen de Zuid-Koreaanse Gilli Kim, die het tempo vijf ronden voor het einde opvoerde.

 

Desmet deed nog een poging om haar positie te verbeteren, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met de tweede plek achter Kim. Ook de Zuid-Koreaanse Minjeong Choi maakte het podium compleet.

 

Naast haar zilveren prestatie op de 1.500 meter wist Desmet op de 500 meter een bronzen medaille te veroveren. In de laatste ronde van die finale ontstond er een valpartij tussen twee van haar concurrenten, wat Desmet in staat stelde de derde plaats te bemachtigen en haar start van het seizoen toch op te fleuren.

Gisteren werd onze landgenote nog gediskwalificeerd op de 1.000 meter na een duwtje met haar arm.

 

Voor haar broer Stijn Desmet verliep het eerste weekend van de World Tour minder voorspoedig. Op de 1.000 meter kreeg hij in de kwartfinale een straf na enkele incidenten met de Chinese shorttracker Xiaojun Lin, wat hem een plek in de finale kostte. 

Gerelateerd: