Ja/nee met Beerschot-held Marwan Al-Sahafi: "Benzema heeft mijn goals gezien, Mancini stuurt me berichtjes"

 di 22 oktober 2024 08:28
" "
De jonge spits wordt sinds begin september geleend van Ittihad Club uit Saudi-Arabië.

De opvallendste figuur van de voorbije speeldag was Marwan Al-Sahafi, de 20-jarige spits van Beerschot, die met 2 goals het lot van Anderlecht bezegelde. Extra Time strikte de Saudi voor de ja/nee-vraagjes. "Ik heb me nooit gelukkiger gevoeld dan vrijdag", lachte hij.

Extra Time huurde een tolk in om het gesprekje te voeren met Al-Sahafi. Die spreekt Arabisch, een beetje Engels en is Antwerps aan het leren.

"Het was een mooie dag vrijdag", kwam de youngster met veel plezier terug op de reden van het belletje. Hij verklapte dat zijn twee goals viraal zijn gegaan in Saudi-Arabië.

Beerschot huurt Al-Sahafi sinds begin september van Ittihad Club, waar hij samenspeelde met Karim Benzema, de Franse topspits van jaren bij Real Madrid. "Hij heeft me nog niet gewhatsappt, maar ik ben zeker dat hij mijn doelpunten heeft gezien."

Hoewist? Ik ben Antwerps aan het leren. Het is een mooie taal, maar een beetje moeilijk.

Marwan Al-Sahafi

Wie hem geregeld berichtjes stuurt, is Roberto Mancini, de Italiaanse bondscoach van Saudi-Arabië. "Hij is een trainer met een grote naam."

Nog een bekende naam is Saeed Al-Owairan: "Wie kent hem niet. Hij is de beste spits die Saudi-Arabië ooit gehad heeft. Ik heb zijn goal tegen België gezien." Dat was bij het pijnlijke 1-0-verlies op het WK 1994.

Het verschil tussen de Saudische en de Belgische competitie? "Intensiteit. Het ritme in België is hoger."

Hij is nu bijna 2 maanden in België en probeert het Antwerps te leren. "Het is een mooie taal, maar een beetje moeilijk. Hoewist?"

Terugblik op speeldag 11 van de Jupiler Pro League
Voetbaltalkshow waarin Filip Joos met de hulp van spraakmakende gasten de vinger aan de pols houdt van de voetbalactualiteit. De gasten zijn Hendrik Van Crombrugge, Hein Vanhaezebrouck en Wesley Sonck.
maandag 07/1066 min
Gerelateerd: