Net niet voor late vervanger Kim Huybrechts: Luke Humphries pakt Belgische revanche in finale Czech Open

 zo 20 oktober 2024 22:56
Kim Huybrechts moest zich neerleggen bij de nederlaag na een sterk toernooi.

Kim Huybrechts is er net niet in geslaagd om de Czech Darts Open te winnen. In de finale moest hij zijn meerdere erkennen in wereldkampioen Luke Humphries. Het werd een stevige nederlaag: 1-8. Huybrechts kreeg pas op het laatste moment te horen dat hij Rob Cross mocht vervangen. In de kwartfinales klopte Humphries al Mike De Decker. 

In Tsjechië vond het laatste toernooi van de European Tour plaats. De Belgen deden het prima, met z'n tweeën bij de laatste 8. 

 

Mike De Decker surfte verder op zijn wonderweek op de World Grand Prix. Hij strandde deze keer in de kwartfinales. 

 

Luke Humphries, die vorige week nog de finale verloor tegen De Decker, verschalkte deze keer de Belg. De Engelsman was een ronde later beter dan Luke Littler, die fabelachtige gemiddeldes had laten optekenen. 

 

De andere sterke Belg was Kim Huybrechts. Pas in laatste instantie mocht hij afreizen naar Tsjechië na het forfait van Rob Cross. 

 

Hij speelde op een wolk, richting de halve finales. Daar rekende hij na een thriller (7-6) af met de Nederlander Niels Zonneveld. 

 

In de finale moest Huybrechts de match ondergaan. Humphries trok de lijn van de rest van het toernooi door. Zijn gemiddelde (105.57) lag een stuk hoger dan dat van Huybrechts (86.14). 

 

Geen toernooizege dus voor Huybrechts, die voor het eerst sinds 2017 in de finale stond op de Euro Tour. Humphries versloeg de Belg uiteindelijk met 1-8. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: