Onverwacht bezoek, ontroerend bedankje en tranen na finish: de emotionele rollercoaster van Remco Evenepoel in Lombardije

 za 12 oktober 2024 23:12
Het was een emotionele dag voor Remco Evenepoel in Lombardije.
Het was een emotionele dag voor Remco Evenepoel in Lombardije.

Met een knappe 2e plaats na de ongenaakbare Tadej Pogacar heeft Remco Evenepoel de nare herinnering van 2020 van zich af gefietst. Na de finish liet de olympische kampioen zijn tranen de vrije loop, na een emotionele dag.

De dag van Remco Evenepoel in Lombardije begon met een aangename surprise: zijn vrouw Oumi bracht de renner een verrassingsbezoekje voor de start. De onverwachte visite en de stevige knuffel deden de olympische kampioen zichtbaar deugd.

 

Het was het begin van een emotionele dag voor Evenepoel, al wilde hij dat zelf niet zo noemen. "Ik heb dat moment van 4 jaar geleden al verwerkt", sprak hij.

 

Toch liet hij na de finish even de tranen de vrije loop. "Hier tweede worden, voelt als een persoonlijke overwinning."

Brama, deze is voor jou. Jij hebt 4 jaar geleden mijn leven gered.

Remco Evenepoel tegen Davide Bramati

Evenepoel had daarbij ook mooie woorden voor zijn ploegleider Davide Bramati. Die zat zaterdag weer in de volgwagen, net als 4 jaar geleden, toen onze landgenoot die akelige val in het ravijn maakte.


Dat Bramati toen als eerste bij hem kwam, was Evenepoel nog niet vergeten. "Brama, deze is voor jou. Jij hebt 4 jaar geleden mijn leven gered", klonk het over de ploegradio.

 

"Proficiat, makker. Chapeau", was het antwoord van de Italiaan.

Bekijk de dag van Remco Evenpoel in deze video van Soudal-Quick Step:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: