Weergoden veroorzaken immense scheuren in wegdek Ronde van Lombardije, organisatie past parcours aan

 vr 11 oktober 2024 14:36

Door de hevige regenval van de voorbije dagen hebben de wegen in Lombardije afgezien. Door scheuren in het wegdek van de Ganda-klim en door overstromingsgevaar in aankomstplaats Como, besloot de organisatie om enkele parcourswijzigingen door te voeren.

"Hier kunnen ze morgen onmogelijk passeren." Onze man zag van dichtbij hoe de weergoden het wegdek in Lombardije de voorbije dagen hebben geteisterd. Een parcourswijziging drong zich dan ook op, iets wat ook de organisatie op tijd inzag. 

 

Het peloton zal zaterdag dan ook niet de Passo di Ganda aandoen, die voorzien was na 37 kilometer. In de plaats daarvan wordt er over de Selvino gereden. Na 57  kilometer wordt de initiële route weer hervat.

 

Ook in aankomstplaats Como waren er ondertussen vraagtekens gerezen. Door het risico op overstromingen in de stad wordt de finishlijn van de Koers van de Vallende Bladeren verplaatst van de Lungo Lario Trento naar de Viale Felice Cavalotti wat verderop.

De schade op de Passo di Ganda:

De wijzigingen aan de finale in Como:

Hier staat onze reporter:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: