Hattrick voor SD Worx in Simac Ladies Tour: Barbara Guarischi knalt vanuit kopgroep naar winst

 vr 11 oktober 2024 16:38

Drie op drie voor SD Worx-Protime. Na twee sprintoverwinningen van Lorena Wiebes mocht Barbara Guarischi vieren in de Simac Ladies Tour. De Italiaanse renster glipte mee in een verraderlijke kopgroep en maakte het in de laatste rechte lijn zelf af. Lotte Kopecky zat gevangen in het peloton.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Wie zou  SD Worx-Protime - en vooral Lorena Wiebes - vandaag kunnen stoppen? Dat was vooraf de hamvraag in de Simac Ladies Tour.

 

Zowel gisteren als eergisteren was het Wiebes die mocht juichen na een sprint, en ook in de relatief vlakke vierde rit - met drie lokale lussen rond Ede - leek een massasprint lang onvermijdelijk.


Tot zich op 50 kilometer van de streep een sterke kopgroep van 14 rensters afscheurde. Onbegrijpelijk werden de vele vrijbuiters twee minuten gegeven.

 

Een keuze die Wiebes en co. zich ferm leken te beklagen. Want, na een lang uitgesponnen kat- en muisspelletje met SD Worx als de jager, met onder meer Kopecky die het gat vanaf de kop nog toe probeerde te knallen, bleek ook dat niet genoeg: de kopgroep mocht zelf zijn kans gaan in de laatste rechte lijn.

 

Daar leek Ally Wollaston met een lange sprint de macht te grijpen, maar Barbara Guarischi van, jawel, SD Worx-Protime gooide haar fiets ultiem nog voorbij de snelle vrouw van AG Insurance - NXTG Team.

En zo mocht de ploeg van Kopecky voor de derde keer op een rij gewoon vieren.

 

Vluchtster Franziska Koch neemt voorlopig de leiderstrui van Zoe Bäckstedt over. Lotte Kopecky staat derde in het klassement op drie en acht seconden van haar voorgangers.

  rittenschema simac ladies tour
      km winnaar leider
08/10 rit 1 Gennep - Gennep (ITT) 10,1 Bäckstedt Bäckstedt
09/10 rit 2 Coevorden - Assen 154,8 Wiebes Bäckstedt
10/10 rit 3 Zeewolde - Zeewolde 148,4 Wiebes Bäckstedt
11/10 rit 4 Ede - Ede 118,2 Guarischi Koch
12/10 rit 5 Doetinchem - Doetinchem 140,0    
13/10 rit 6 Arnhem - Arnhem 148,8