Tadej Pogacar over afgelasting Tre Valli Varesine: "We zagen niet meer waar we naartoe reden"

 di 8 oktober 2024 15:16
" "
De renners knepen de remmen toe door het natte weer in de regio Lombardije.

Met nog iets meer dan 100 kilometer naar de finish heeft het peloton voet aan de grond gezet in de Italiaanse koers Tre Valli Varesini. Hevige regenval en wateroverlast zorgden voor extreem gevaarlijke koersomstandigheden. Wereldkampioen Tadej Pogacar benadrukt dat de afgelasting van de koers de enige juiste beslissing was.

Het noodweer was voorspeld, de koers werd daarom al voor de start ingekort. "Net na de geneutraliseerde start waren er al 7 lekke banden en enkele gebroken wielen. We probeerden nog te koersen, maar in de laatste afdaling zat ik in tweede positie in het wiel van mijn ploegmaat Alessandro Covi. We zagen zelfs niet meer waar we reden", aldus Pogacar voor de microfoon van Cycling Pro Net. 

 

"Iedereen wilde stoppen! Niemand wilde wachten tot er iemand zou vallen want dat zijn de gevaarlijkste valpartijen, wanneer je de controle over je stuur kwijtgeraakt."

"Het was niet de vraag of een renner zou crashen, maar waar en wanneer."

De race werd niet vooraf afgelast, maar het peloton kneep dan maar zelf de remmen dicht. De wereldkampioen begrijpt de positie van de organisatie, maar dit was de enige zinnige beslissing.

"We begrijpen dat de organisatoren de koers hebben willen laten doorgaan, maar uiteindelijk maakten alle renners de juiste beslissing om het niet te doen. Het is jammer, maar gelukkig besefte iedereen dat dit de enige juiste beslissing was."

 

"Als je niet kan koersen, dan kan je niet koersen. Ik zag tranen in de ogen van de organisatoren, maar ze hadden meteen begrip en daar ben ik hen dankbaar voor."

Gerelateerd: