Matz Sels haakt af bij Rode Duivels met pijn aan adductoren, Ortwin De Wolf is zijn vervanger

 di 8 oktober 2024 16:04
" "
Matz Sels kwam in het voorjaar een paar keer in actie voor de Rode Duivels.

Domenico Tedesco heeft een doelmannenwissel doorgevoerd. Matz Sels zegde met een probleem aan zijn adductoren af voor de duels tegen Italië en Frankrijk. De bondscoach haalde Ortwin De Wolf als vervanger.

De 32-jarige Sels (8 caps) verkeerde jongste tijd in uitstekende vorm. De voormalige nummer 1 van AA Gent en Anderlecht hielp Nottingham Forest afgelopen weekend met enkele knappe reddingen aan een 1-1-gelijkspel bij Chelsea en solliciteerde daarmee ook naar een eventuele basisplaats bij de Duivels.

Tedesco zag eerder ook al keeper Thomas Kaminski (Luton) wegens "persoonlijke redenen" afhaken voor de interlandperiode met België. In zijn plek kwam Maarten Vandevoordt.

Koen Casteels, de nummer 1 op het EK, is de derde doelman in de selectie.

De 27-jarige De Wolf zat voor het eerst in de preselectie voor de nationale ploeg, maar viel vrijdag uit de boot bij de definitieve selectie van 23 spelers.

De Wolf kwam in 2018 en 2019 4 keer in actie bij de nationale beloften en dankt zijn selectie aan zijn vaste plek onder de lat bij KV Mechelen.

Ortwin De Wolf.

Nations League

De Duivels nemen het donderdag zonder Amadou Onana, die gisteren afmeldde met een hamstringblessure, in Rome op tegen Italië, 4 dagen later is de thuiswedstrijd in het Koning Boudewijnstadion in Brussel tegen Frankrijk.

De Rode Duivels staan na 2 wedstrijden op de 3e plaats in groep A2 van de Nations League, met 3 punten. De eerste twee in de poule spelen een kwartfinale, de nummers drie een barragewedstrijd tegen een nummer twee uit de tweede divisie en de vierde zakt rechtstreeks naar die tweede divisie.