Herakles blijft de zeges opstapelen, vrouwen van Gantoise lijden eerste nederlaag

zo 13 oktober 2024 18:06
Bozal en Louis De Backer
Bozal (Herakles) en De Backer (Léopold) gaan met mekaar in duel.

Ook na 6 speeldagen blijft Herakles het klassement van de Hockey League aanvoeren. De club uit Lier won een doelpuntrijke wedstrijd op het terrein van Léopold (3-4). Bij de vrouwen leed kampioen en koploper Gantoise een eerste nederlaag.

Herakles blijft de beste van de hockeyklas. Het team scoort 18 op 18.

Op het veld van Léopold stond het 1-1 bij de rust. De thuisploeg opende de score via Boccard, Cunill maakte gelijk op het kwartier.

In de tweede helft liep Herakles uit tot 1-3, via Cunill en Esmenjaud, maar Boccard en Boon brachten Léopold langszij (3-3).

De Spanjaard Pau Cunill werd de held van Herakles. Hij besliste de wedstrijd met zijn derde van de middag: 3-4.

In de Women's League heeft Gantoise zijn eerste nederlaag van het seizoen geleden. De landskampioen verloor in Brussel met 1-0 van Racing.

Gantoise blijft niettemin aan de leiding van de ranglijst, maar telt nu slechts 1 punt meer dan Dragons, dat 4-4 gelijk speelde bij Braxgata.