Geen enkele Belg wil rijden in MX2-klasse en dus moet België passen voor Motorcross der Naties

 zo 29 september 2024 21:32
Lucas Coenen is vicewereldkampioen in de MX2.

Van kwaad naar erger. België zal komend weekend in Engeland niet aan de start staan van de Motorcross der Naties. Bondscoach Joël Roelants zag zijn team geteisterd worden door blessures en van de overblijvende rijders wil er niemand deelnemen op een MX2-motor. Ook vicewereldkampioen Lucas Coenen niet.

"Het is met grote spijt dat we moeten aankondigen dat België zich terugtrekt van de Motorcross der Naties. Blessures en enkele omstandigheden buiten onze wil om hebben bondscoach Joël Roelants alle opties afgenomen", klinkt het.

 

Bondscoach Joël Roelants zag eerst Liam Everts uitvallen met een gebroken nekwervel en dit weekend bleek ook Sacha Coenen niet fit door een beenblessure. 

Jago Geerts en Brent Van doninck wilden hen wel vervangen en samen met Lucas Coenen, vicewereldkampioen MX2, deelnemen.

 

Alleen: de rolverdeling moet een week voor de wedstrijd helemaal omgegooid worden. En dat lukt niet. Geen enkele van de 3 rijders ziet het zitten om in Matterley Basin op een MX2-motor te rijden.

Ik wil alleen MXGP rijden. Ik heb me daarop voorbereid en voel me goed op die motor. Ik wil me meten met alle toppers.

Lucas Coenen

Elk land moet aantreden met 3 rijders: 1 rijder in de MXGP-klasse, 1 rijder in de MX2-klasse en 1 rijder in de Open-klasse. Geerts en Van doninck kwamen dit jaar uit in de MXGP-klasse en vinden één week aanpassingstijd te weinig om voorbereid te zijn.

 

Lucas Coenen is de voor de hand liggende optie. Hij reed het hele seizoen in de MX2 en moest maar nipt de wereldtitel laten aan Kay de Wolf. "Maar Lucas wil in de Motorcross der Naties niet uitkomen in de MX2-klasse."

 

"Ik wil alleen MXGP rijden", zei Lucas Coenen zaterdag. "Ik heb me daarop voorbereid en voel me goed op die motor. Ik wil me meten met alle toppers en leren hoe het is."

 

Ondanks verwoede pogingen van bondscoach Roelants wou Coenen niet op die beslissing terugkeren en dus kan België niet anders dan te passen voor de Motorcross der Naties. Een blamage voor het Belgische team, dat al 15 keer de beste was in de Motorcross der Naties.

Everts viel twee weken geleden uit in China.
Gerelateerd:
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.