Dure foutjes kosten Luca Brecel de kop op British Open, WK-finalist Jones houdt hem uit kwartfinale

 vr 27 september 2024 06:39
Het werd een zure exit voor Brecel in Leicester.

Luca Brecel is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de kwartfinales op de British Open. Onze landgenoot moest tegen Jak Jones, de verliezende finalist op het voorbije WK, enkele vermijdbare foutjes duur bekopen en verloor met 4-2.

Voor het eerst sinds lang liet Luca Brecel nog eens tekenen van beterschap zien. Onze landgenoot won deze week op de British Open voor het eerst sinds maart nog eens twee wedstrijden op een rij en stootte donderdag vlot door naar de achtste finale.

 

Daarin trof hij laat op de avond Jak Jones, de verliezende finalist op het voorbije WK snooker. Maar Brecel, die een jaar eerder de WK-finale wél kon winnen, was niet onder de indruk. Hij startte wervelend en scoorde in frame één op een haar na een century.

 

Het antwoord van Jones mocht er evenwel wezen: de Welshman sloeg op zijn beurt terug met een century. Maar in frame drie leek Brecel toch opnieuw de bovenhand te nemen. Met 55 punten leek hij op weg naar framewinst, tot hij in de fout ging op roze.

 

Dat cadeau nam Jones in dank aan. Hij graaide het frame nog weg voor de neus van Brecel met 57-58, wat leidde tot frustratie bij "The Belgian Bullet".

 

Het bleek een kantelpunt in de partij. Jones stoomde door tot 1-3, waarop Brecel wel opnieuw probeerde recht te krabbelen. Bij 2-3 leek Brecel nog een beslissend frame te kunnen afdwingen, tot een nieuwe fout op roze fataal bleek: 2-4.

 

De British Open eindigt zo op een zure manier voor Brecel. In de kwartfinale zou hij met Oliver Lines, nummer 99 van de wereld, bovendien een haalbare kaart hebben getrokken. Toch kan onze landgenoot terugblikken op een hoopgevend toernooi.

Gerelateerd: