Lotte Kopecky kan podiumambitie niet waarmaken in WK-tijdrit: "Ik zat vanaf het begin tegen de limiet"

 zo 22 september 2024 15:05
Kopecky kwam zondag nooit echt in de buurt van het podium.

Lotte Kopecky droomde na haar Europese titel van een medaille op het WK tijdrijden, maar die ambitie kon ze niet waarmaken. Onze landgenote bleef een hele race uit de buurt van de medailles en werd uiteindelijk vijfde. "Of mijn liefde voor het tijdrijden blijft bestaan? Vandaag toch iets minder", lachte ze groen.

Met de Europese tijdrittitel op zak was Lotte Kopecky met een duidelijke ambitie naar het WK tijdrijden in Zürich afgezakt: de eerste Belgische vrouw ooit worden met een medaille.

 

Maar toen kanonnen als Grace Brown, Demi Vollering en Chloé Dygert zich op de afspraak toonden, moest Kopecky die ambitie zondag al snel bijstellen. Het podium kwam nooit in de buurt, onze landgenote moest zich tevredenstellen met een vijfde plek.

 

"Er zat vandaag niet meer in", was Kopecky achteraf eerlijk. "Ik moest redelijk voorzichtig starten, maar ik zat vanaf het begin al tegen de limiet. Dan voel je meteen dat het een lange tijdrit wordt."


"Het was het wedstrijdplan om rustig te starten om voor de eerste klim nog wat reserve in te bouwen, maar zelfs daar al had ik geen overschot meer. Ik zat vandaag heel ver van de vorm die nodig was."

Het was het wedstrijdplan om rustig te starten om voor de eerste klim nog wat reserve in te bouwen, maar zelfs daar al had ik geen overschot meer.

Lotte Kopecky

"Ook onderweg beterde het gevoel niet. Het was gewoon niet genoeg. Of mijn liefde voor het tijdrijden blijft bestaan? Vandaag weer iets minder", lachte ze. "Ach, het is wat het is."


Kopecky kan haar teleurstelling volgende zaterdag in de wegrit proberen doorspoelen. De titelverdedigster gaat er voor een tweede regenboogtrui op een rij.


"Hoe ik nu ga toeleven naar die wegrit? Ik nu nog twee dagen doortrainen", klonk het strijdvaardig. "Dan ga ik rusten om fris te zijn tegen zaterdag."

Gerelateerd: