Niet Vincent Mannaert, wel Peter Willems aangesteld als CEO van de Belgische voetbalbond: "We willen weer stabiliteit"

 do 19 september 2024 16:36

De herorganisatie van de Belgische voetbalbond krijgt vorm. Hoewel de naam van Vincent Mannaert lang circuleerde, heeft de raad van bestuur van de KBVB Peter Willems aangesteld als CEO. Hij krijgt een mandaat tot eind december 2025. "Na tumultueuze periode willen we stabiliteit", klonk het in een statement.

Het machtsvacuüm binnen de Belgische voetbalbond raakt stilletjes weer ingevuld. Na het ontslag van Piet Vandendriessche was de KBVB op zoek naar een nieuwe CEO.

Vincent Mannaert, de voormalige CEO van Club Brugge, leek lang in polepositie te liggen om die taak op zich te nemen, maar deze week sprong de deal tussen beide partijen af.

Zo vond de Belgische voetbalbond de opvolger van Vandendriessche in de eigen gelederen: Peter Willems.

Willems werkt sinds februari van dit jaar bij de KBVB. Eerst als directeur arbitrage en sinds april ook als directeur Sport. Deze rol wordt nu uitgebreid.

 

"Om de werklast haalbaar te houden, valt het sportief departement niet meer rechtstreeks onder Peter Willems, wel onder een Sportief Comité binnen de raad van bestuur. Willems voegt zich bij dat Sportief Comité", klonk het in een statement.

Na een tumultueuze periode kijken we met veel enthousiasme vooruit.

Pascale Van Damme, voorzitter KBVB

"Na een tumultueuze periode kijken we met veel enthousiasme vooruit", gaf Pascale Van Damme, voorzitter van de KBVB, extra uitleg. 

 

"Peter Willems zal als CEO niet alleen toezien op de financiële situatie van de KBVB, maar ook de lopende projecten verder uitwerken en begeleiden. Peter kent het huis, en zal voor de nodige stabiliteit zorgen. We rekenen op hem om te bouwen aan de toekomst van het Belgisch voetbal.”  

 

Willems zelf reageerde ook al kort:

 

"De KBVB staat voor een aantal uitdagingen, maar er liggen ook heel wat kansen. Samen met de medewerkers van de KBVB, Voetbal Vlaanderen, ACFF en onze partners, en de steun van de raad van het bestuur en het directiecomité, hoop ik een mooi verhaal te schrijven."

 

"De KBVB is een prachtige organisatie, die bestaat uit gepassioneerde en gemotiveerde medewerkers. We gaan elke dag keihard ons best doen voor het goede van het Belgische voetbal." 

Gerelateerd: