Is Edoardo Affini dan toch de befaamde bierdrinker op het EK? "Misschien moet ik dat zelfs meer doen"

 do 12 september 2024 17:57

À charge of à decharge? De bewijslast tegen Edoardo Affini als de bewuste bierdrinker stapelt zich stilletjes op. De dubbele goudenmedaillewinnaar op het EK vertelde vandaag na de mixed relay zelf dat hij na de Vuelta toch "een kleine party" heeft gehad. Een knipoog naar de voorafgaande uitspraak van Victor Campenaerts.

Het mysterie blijft.

Voor de individuele tijdritten op het EK vertelde Victor Campenaerts dat een van zijn Italiaanse concurrenten met "een kras op de carrosserie" zou rijden.

 

De reden: "hij is in de pinten gevlogen."

 

Gisteren confronteerde een goedlachse winnaar Edoardo Affini onze landgenoot met zijn uitspraak, maar Campenaerts vertelde toen dat het niet over hem ging.

En zo leek Mattia Cattaneo als enige verdachte over.

Maar vandaag na zijn tweede gouden medaille, deze keer in de mixed relay, gaf Affini nog wat meer uitleg. En wat bleek, hij zou toch zomaar de befaamde bierdrinker kunnen zijn.

We moesten proosten op een wielerlegende.

Edouardo Affini

"Misschien heeft Mattia (Cattaneo, red) het ook gedaan, maar natuurlijk heb ik een biertje gedronken", knipoogde de Italiaan. "Na de laatste tijdrit van de Vuelta hebben we met de ploeg een kleine "party" gedaan voor de laatste rit van Robert Gesink.


"We hebben toen goed gegeten, met een biertje en een glas wijn, ja. We moesten eens proosten op een wielerlegende, hé."


Veel last had de Italiaan er schijnbaar niet van: hij pakte op twee dagen al evenveel gouden medailles op het EK.


"Misschien moet ik dat inderdaad wel meer doen. Te beginnen met vanavond", lachte hij het laatst. 

Gerelateerd: