UEFA Nations League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Italië
6
2
2
0
0
5
2
2
Frankrijk
3
2
1
1
0
3
3
3
België
3
2
1
1
0
3
3
4
Israël
0
2
0
2
0
2
5
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Italië
0
0
0
0
0
0
0
2
Frankrijk
0
0
0
0
0
0
0
3
België
0
0
0
0
0
0
0
4
Israël
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Italië
0
0
0
0
0
0
0
2
Frankrijk
0
0
0
0
0
0
0
3
België
0
0
0
0
0
0
0
4
Israël
0
0
0
0
0
0
0

Stef Wijnants ziet nog pijnpunten bij Rode Duivels: "Tegen een topploeg durf ik mijn twijfels te uiten"

 za 7 september 2024 10:09
Stef Wijnants zag de Rode Duivels al bij al vlot winnen tegen Israël.

De Rode Duivels zijn met een overwinning tegen Israël aan de Nations League-campagne begonnen, maar tegen Frankrijk zal het niveau omhoog gekrikt moeten worden. Dat zag ook commentator Stef Wijnants. "Het wordt interessant of Tedesco, zoals beloofd, geen angsthazenvoetbal zal spelen."

Halfweg zal er toch weer wat twijfel hebben rondgeslopen in de Belgische kleedkamer. De Rode Duivels gaven hun voorsprong voor de pauze weg. 

 

"Over de eerste helft kan niemand tevreden zijn", zegt Wijnants. "De bondscoach zei eerst op de persconferentie nog dat hij tevreden was, maar toen hij wat tegengas kreeg, gaf hij toch aan dat het na de 1-0 zeker niet zo geweldig was."

 

"Die 1-0 viel al na 17 minuten, dus zo goed was het zeker niet. Het was veel te traag tegen een laag blok, want de Israëliërs zakten diep in. Het was slordig in de passing, alleen de twee flanken met Doku en Lukebakio konden wat brengen."

Het was een gemakkelijke zege tegen het nummer 78 van de FIFA-ranking. Tegen dat soort ploegen zullen we het voorlopig niet moeilijk tegen hebben.

Stef Wijnants

"In de tweede helft zetten ze dan wel veel meer pressing hoog op het veld. Bij de Israëliërs hing hun tong dan al op hun knieën. Ze kwamen niet meer vooruit."

 

"Toen deden de Belgen het wel heel erg goed. Ze werden geholpen door een snelle goal van Youri Tielemans en na de strafschopgoal van De Bruyne was de wedstrijd gespeeld."

 

"Het is ook niet zo dat ze de hele tweede helft goed gespeeld hebben, want na 20 minuten ging het tempo toch ook weer naar beneden."

 

"Maar het was een gemakkelijke zege tegen het nummer 78 van de FIFA-ranking. Tegen dat soort ploegen zullen we het voorlopig niet moeilijk hebben."

"Geen alternatief in de aanval"

Welke indruk maakte bondscoach Domenico Tedesco? "Over de eerste helft probeerde hij heel positief te zijn, maar dat lukte niet", aldus Wijnants. "In de tweede helft had hij wel gelijk. Daar was wel energie, intensiteit, vastberadenheid."

 

"Dan sprak de bondscoach achteraf ook nog over Loïs Openda: onze positie op de nummer 9 blijft toch een moeilijke zaak. Als Romelu Lukaku er niet is - ook al vinden mensen dat hij gebreken heeft - is er voorlopig toch geen alternatief."

 

"Batshuayi heeft de bondscoach niet opgeroepen. En Openda is een doelpuntenmachine in de Bundesliga, maar bij de Rode Duivels zit hij nog maar aan 2 goals in 21 wedstrijden. Hij leed te veel balverlies en was ook weinig aan de bal."

 

"Tedesco gaf er een hele uitleg over. Veel woorden over wat Openda allemaal goed had gedaan. Het was een bijna wetenschappelijke uitleg over zijn looplijnen, al speelde hij computergestuurd op de Playstation."

 

"Maar goed, Johan Boskamp zou zeggen: "Voor de spits moet de bal altijd in het mandje." En dat lukt niet voor Openda. Daar was Tedesco wel te positief over, vond ik."

Houdt defensie stand?

Al even geen Toby Alderweireld meer en nu ook geen Jan Vertonghen meer. Het hart van de Belgische defensie onderging een make-over. Hoe draait dat?

 

"Je moet zeggen hoe het is. Jan Vertonghen is weg en hij bracht rust en ervaring", aldus Wijnants. "Met Wout Faes en Arthur Theate zullen we in dit soort wedstrijden niet in de problemen komen, maar tegen topploegen durf ik toch mijn twijfels te uiten of dat voldoende zal zijn."

 

En maandag wacht al een topploeg met Frankrijk. "In Frankrijk zullen we alvast niet tegen zo'n laag blok moeten spelen. De vraag is dan of we de pressing zo hoog willen en kunnen doen."

 

"Tedesco had in zijn "mea culpa" vorige week al gezegd dat we niet meer zo zouden inzakken en geen angsthazenvoetbal zouden spelen zoals op het EK. Of hij dat gaat durven tegen Frankrijk, dat wordt interessant."

Kylian Mbappé zal zich moeten tonen en dat wordt interessant voor Theate en Faes.

Frankrijk verloor zijn openingswedstrijd tegen Italië. "Dat is verrassend. En dat is ook niet echt goed nieuws", zegt Wijnants.

 

"Frankrijk zal niet 2 keer in 4 dagen een thuiswedstrijd willen verliezen. Die zullen toch gemotiveerd worden door bondscoach Didier Deschamps."

 

"Kylian Mbappé zal zich moeten tonen en dat wordt interessant voor Theate en Faes. Een resultaat zou misschien wel uitstekend kunnen zijn voor het vervolg van deze Nations League."

Gerelateerd: