Weer GOUD voor Michèle George! Met 7e titel wordt ze gedeeld beste Belgische paralympiër ooit: "Vanavond gaan we feesten"

 za 7 september 2024 13:37
" "
Michèle George pakt opnieuw goud.

Michèle George is voor de 7e keer paralympisch kampioen geworden. De West-Vlaamse zette de individuele freestyleproef naar haar hand met een score van 81,47. Woensdag greep ze ook al goud in de dressuur. Zo wordt George samen met wheeler Paul van Winkel de beste Belgische paralympiër aller tijden: beiden haalden ze 7 keer goud.

Het stond in de sterren geschreven.

 

Michèle George mocht in de freestylecompetitie als 7e aantreden in haar jacht op een 7e paralympische titel en haar paard, Best of 8, verklapte eigenlijk al waar onze landgenote zou eindigen in de competitie met 8 ruiters.

 

Met - alweer - een erg vlotte oefening maakte onze landgenote haar favorietenrol helemaal waar. Na haar prestatie besefte ze meteen dat ook de Duitse Regine Mispelkamp, die als laatste mocht aantreden, haar waarschijnlijk niet meer van de troon zou stoten.

 

George kreeg van de jury een straffe score van 81,47 en veegde daarmee de tot dan toe beste prestatie van Sophie Wells helemaal van de tabellen. Ze deed maar liefst 6 procentpunten beter. Mispelkamp sprong uiteindelijk wel nog naar de tweede plek, Wells pakte brons.

 

Voor George is het al haar 7e paralympische titel, waarmee ze gedeeld de beste Belgische paralympiër ooit wordt. Ze evenaart het aantal van wheeler Paul van Winkel. Eerder deze week pakte ze ook al goud in de dressuur.

 

Het is meteen ook een mooi afscheid voor haar paard. Best of 8 heeft haar laatste kunstjes geëtaleerd en gaat nu met rust. 

 

Ook Kevin Van Ham deed het overigens goed. Onze landgenoot had vroeg in de competitie even een virtuele leidersplek beet, hij strandde uiteindelijk op plek 5.

Het summum van alles

Een gouden medaille winnen is niets nieuws voor Michèle George, maar wennen doet het nooit. "Het moet echt nog doordringen", glunderde ze achteraf. "De rit was fantastisch. Ik heb elke seconde genoten."

 

En ook van haar nieuwe record kan ze nu helemaal genieten. George is gedeeld de beste Belgische paralympiër ooit. "Al was ik vooraf echt niet bezig met dat record", verzekerde ze.

 

"Ik denk vooraf nooit aan records, medailles of punten. Ik denk enkel aan de prestatie. Nu kan ik wel zeggen dat ik het ongelooflijk vind dat ik dat record evenaar. Ik besef het nog niet goed. Dat zal over een paar dagen pas komen, als de storm gaan liggen is."

 

"Ik keek hoe dan ook heel hard uit naar de freestyle. Je mag je oefening zelf in elkaar steken, zelf choreografie en muziek kiezen dus. Dat is voor mij het summum van alles."

 

George was er dan ook op gebrand om nog eens te knallen. "Ik was full focus. Zelfs voor de proef gisteren, die niet voor een persoonlijke medaille was. De merrie voelt dat ook, hé."

 

"Die weet heel goed waarover het gaat, dus is het belangrijk om de focus te behouden. We hebben bijvoorbeeld niet gefeest na mijn 1e medaille. We stonden vroeg op en waren bij de paarden."

Toen ik hoorde hoe het publiek reageerde en ik wist hoe ik zelf gereden had, dacht ik: "Oké, leuk. Dankjewel, Versailles."

Michèle George

Na haar rit kon de druk er gelukkig wel snel af. "Ik keek onmiddellijk na mijn oefening naar de staf, want ik kon de score zelf niet zien", legde ze uit.

 

"Toen ik hoorde hoe het publiek reageerde en ik wist hoe ik zelf gereden had, dacht ik: "Oké, leuk. Dankjewel, Versailles.""

 

Dat ook haar dochter erbij was om het magische moment te beleven, maakte het alleen maar beter. "Iedereen die kinderen heeft, zal niet kunnen ontkennen dat een mama-dochterband heel speciaal is. Als je dan nog eens zoiets kunt beleven samen ..."

 

"Vanavond gaan we zeker feesten", besloot de kersverse recordparalympiër. "En ik nodig jullie zelfs uit", lachte ze nog richting onze journalisten ter plaatse.

Gerelateerd: