Net niet voor Kopecky in Romandië, ze moet haar meerdere erkennen in Balsamo

 vr 6 september 2024 15:10
Elisa Balsamo
Elisa Balsamo wint voor Lotte Kopecky in Lausanne.

De eerste rit in de Ronde van Romandië is een prooi geworden voor Elisa Balsamo. De renster van Lidl-Trek kwam in Lausanne uit het wiel van Lotte Kopecky en won voor de wereldkampioene. "Het was gewoon ogen dicht en gaan", zei de Italiaanse, die ook de gele leiderstrui veroverde.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Lotte Kopecky rijdt (voorlopig) haar laatste rittenkoers als wereldkampioene. In rit 1 van de Ronde van Romandië zette haar ploeg alles op onze landgenote.

 

Op de hellende straten van Lausanne controleerde titelverdedigster Demi Vollering de aanvallen voor Kopecky. De wereldkampioene kroop mee in de cockpit en versnelde in de slotkilometer.

 

Dat was buiten Elisa Balsamo gerekend. De Italiaanse loste haar wiel niet en kwam er in de laatste hectometer uit. Kopecky besefte dat ze geklopt was en nam vrede met de tweede plaats.

 

"Toen Kopecky ging, was het gewoon ogen toe en gaan", zei Balsamo, die haar eerste overwinning boekte sinds Brugge-De Panne in het voorjaar.

 

Morgen krijgen de klimsters hun zin in Romandië. De aankomst van rit 2 ligt op een col van eerste categorie.

uitslag rit 1
1. Elisa Balsamo (Ita) 134 km in 3u29'15"
2 Lotte Kopecky  
3. Liane Lippert (Dui)  
4. Noemi Rüegg (Zwi)  
5. Mavi Garcia (Spa)  
6. Nienke Vinke (Ned)  
7. Ashleigh Moolman (ZAf)  
8. Demi Vollering (Ned)  
9. Evita Muzic (Fra)  
10. Juliette Labous (Fra)  

"Sterk van Balsamo en jammer voor ons"

Bij Kopecky's team SD Worx-Protime legden ze zich neer bij de uitslag. "Het is natuurlijk zonde als je net niet wint, maar Balsamo was in staat om tijdens de klim eraan te blijven hangen en er overheen te komen. Sterk van haar en jammer voor ons", reageert teamchef Danny Stam.

 

"Morgen is een heel andere dag", gaat hij voort. "Het wordt een lastige rit, zeker met de slotklim van 10 kilometer aan gemiddeld 8%. Ik denk dat het duidelijk is dat we daar Demi Vollering zullen proberen uit te spelen, maar je kan het koersverloop op voorhand nooit voorspellen."

  rittenschema Ronde van Romandië vrouwen
        winnaar leider
06/09 rit 1 La Grande Béroche - Lausanne 133,8 km Balsamo Balsamo
07/09 rit 2 Chippis - Vercorin 101,9 km Vollering Kopecky
08/09 rit 3 Morges - Morges 144,2 km Markus Kopecky
Gerelateerd: