Een winter zonder Tom Pidcock in het veld? "Op dit moment heb ik nog geen crossplannen"

 wo 4 september 2024 12:36
Tom Pidcock
Tom Pidcock

Veldrijden, wielrennen of mountainbike: niks leek dit jaar te veel voor Tom Pidcock. Maar wat komend crossseizoen betreft, kijkt de Brit nog even de kat uit de boom. "Want het is al een lang seizoen geweest", vertelt Pidcock woensdag aan onze reporter in de Tour of Britain.

Tom Pidcock heeft zich zondag moeten haasten om na het WK mountainbike, waar hij derde werd, op tijd weer in eigen land te zijn voor de Tour of Britain.

 

"Gelukkig werd het WK mountainbike vervroegd door een nakende storm. Zo had ik geen stress om mijn vlucht te halen. Maar ik ben zondagavond wel pas na middernacht hier aangekomen. Het was een korte nacht", zegt Pidcock.

 

"Ik voelde me dinsdag dan ook niet geweldig in de 1e rit. Ik had wat zware benen. Gelukkig was het een vrij rustige dag. Hopelijk voel ik me vandaag beter en kan ik me wat meer in de strijd mengen."

Misschien plan ik later nog wat races in begin volgend jaar, maar daar is geen haast bij.

Tom Pidcock

Hoe kijkt Pidcock terug op het WK mountainbike? "Het is jammer dat ik niet kon winnen", klinkt het. "Maar ik heb wel alles gegeven. Hopelijk heb ik nog wat energie in de tank voor de volgende dagen."

 

"Dat ik wel olympisch goud heb? Natuurlijk. En dat was ook een groot doel voor mij. Maar ik wil ook in andere wedstrijden presteren", aldus de Brit, die van alle markten thuis is. Toch houdt hij de veldritboot voorlopig nog even af.

 

"Op dit moment heb ik nog geen plannen voor de winter in het veld. Misschien plan ik later nog wat races in begin volgend jaar, maar daar is geen haast bij. Het is al een lang seizoen geweest. Ik wil nu nog niet bezig zijn met veldrijden."

Tour of Britain
ritdatumstart - finishtype rittotaalwinnaarleider
1
03/09 Kelso - Kelso
181,9 km
Paul Magnier
Paul Magnier
2
04/09 Darlington - Redcar
152,1 km
Stephen Williams
Stephen Williams
3
05/09 Sheffield - Barnsley
166 km
Stephen Williams
Stephen Williams
4
06/09 Derby - Newark-on-Trent
138,5 km
Paul Magnier
Stephen Williams
5
07/09 Northampton - Northampton
149,6 km
Paul Magnier
Stephen Williams
6
08/09 Lowestoft - Felixstowe
158,4 km
Matevž Govekar
Stephen Williams