Duplantis of Warholm? Hans Van Alphen geeft Warholm het voordeel van de twijfel, "maar Duplantis is een speciale"

 wo 4 september 2024 18:32
Hans Van Alphen
Hans Van Alphen in actie op de Olympische Spelen van Londen in 2012.

Vanavond is het uitkijken naar het sprintduel tussen hordeloper Karsten Warholm en polsstokfenomeen Armand "Mondo" Duplantis in Zürich. Voormalig tienkamper Hans Van Alphen denkt te weten wie het zal halen. Al twijfelt hij.

De Diamond League-meeting in Zürich (Zwi) pakt vanavond uit met een bijzondere wedstrijd. Om 21.30 uur sprinten polsstokspringer Mondo Duplantis en hordeloper Karsten Warholm tegen elkaar in een duel over 100 meter.

 

"Ik geef Warholm het voordeel van de twijfel, maar Duplantis is een speciale", blikt Hans Van Alphen vooruit.


"Duplantis is de snelste loper met een polsstok in zijn handen, maar hij is het niet gewend om uit een startblok te schieten. Dat dacht ik tenminste, want blijkbaar kan hij dat wel."

Polsstokspringers sprinten ook, maar het is een andere aanloop dan een pure sprint.

Hans Van Alphen

Dus toch Duplantis? Van Alphen twijfelt. "100 meter is niet ver voor Warholm, wel voor Duplantis. En Warholm is iets kleiner, wat hem kan helpen bij de start. Ik blijf dus bij hem."


Voor een polsstokspringer is sprinten van groot belang. "Klopt", beaamt Van Alphen, "maar het is een andere aanloop dan een pure sprint."

 

"Je knieën maken een licht andere beweging en met zo'n stok in je handen loop je sneller rechtop. Dat geeft een andere dynamiek."

 

"Ik ben benieuwd."

 

Kijk hier naar het sprintduel tussen Karsten Warholm en Mondo Duplantis.

Karsten Warholm en Armand Duplantis
Karsten Warholm (28) is meervoudig Europees en wereldkampioen op de 400 meter horden. Armand Duplantis heeft op zijn 24e alles al gewonnen in het polsstokspringen.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Qualifio). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: