VIDEO - Man-Kei To verklapt iets bijzonders over de badmintonzaal aan onze reporter Danira: "Drift? Dat kende ik niet"

 za 31 augustus 2024 23:36

Wind in de zaal? Jawel, het bestaat. Het kan zelfs een grote rol spelen in het G-badminton, zo ontdekte Danira Boukhriss Terkessidis vandaag op de Paralympische Spelen in Parijs. "Zoals tennissers de zon in hun ogen hebben, hebben wij het nadeel van de drift", vertelt Belgische trots Man-Kei To. 

Onze vliegende reporter Danira Boukhriss Terkessidis is vandaag op pad in Parijs. Haar eerste bestemming op de Paralympische Spelen: de laatste poulewedstrijd van Man-Kei To.

 

Toen de G-badmintonster haar pot gewonnen had stond ze Danira ook even te woord. "Het ging heel goed en ik had veel controle, dus ik ben wel tevreden. Dat is goed, want vanochtend was ik nog met de verkeerde dingen bezig in mijn hoofd", vertelde ze openhartig.


Verkeerde dingen? "Wel, omdat ik al zeker was van de kwartfinales spookte de loting al door mijn hoofd. Gelukkig kon ik daarna resetten en me goed voorbereiden op de omstandigheden in de zaal hier."

Door de airco en het openstaan van de deuren waait er toch wel wat wind door de zaal.

Man-Kei To

Zo is de badmintonzaal niet alleen ongewoon luid door het vele supporters, Man-Kei To merkte nog iets bijzonders op.


"Er is heel veel drift", vertelde ze.


"Drift? Dat ken ik niet. Hoe bedoel je", vroeg Danira zich af.


"Wel, dat is eigenlijk wind. Door de airco hier en het openstaan van de deuren waait er toch wel wat wind door de zaal. Daarom waait de shuttle soms wat weg. Zoals tennissers de zon in hun ogen hebben, hebben wij het nadeel van de drift. Daar moet je rekening mee houden bij de toss", legt ze uit.

Het deerde onze landgenote duidelijk niet. Ze won haar tweede wedstrijd op een rij opnieuw in een tweesetter. Deze vooravond komt ze al aan de bak in de kwartfinales.

 

"Maar eerst een dutje? Misschien wel, ja. Ik kan toch overal slapen", knipoogt ze naar onze reporter Danira, die deze avond ook te gast is in onze talkshow Een Dag in Parijs.

programma Man-Kei To (Paris 2024)
vrijdag 30 augustus G-badminton poules enkelspel 2-0-zege
zaterdag 31 augustus G-badminton poules enkelspel 2-0-zege, naar kwartfinale
  G-badminton kwartfinales enkelspel  2-0-zege, naar halve finale
zondag 1 september G-badminton halve finales enkelspel 0-2-verlies, naar troostfinale
maandag 2 september G-badminton match om brons enkelspel 0-2-verlies, 4e plaats
Danira Boukhriss Terkessidis en Laurens Devos
Ruben Van Gucht blikt vanuit het Lotto Paralympic Belgium House in hartje Parijs met een paralympiër terug op de dag. Daarnaast schuift telkens een bekende sportliefhebber aan, die zich een dag lang onderdompelt in de Paralympische Spelen.
woensdag 21/0837 min
Gerelateerd: