Vertrouwensbreuk was te groot: CEO Piet Vandendriessche wordt de laan uitgestuurd bij voetbalbond

 wo 28 augustus 2024 11:45
Piet Vandendriessche.

Het recente gerommel aan de top van de Belgische voetbalbond kent een eerste slachtoffer. CEO Piet Vandendriessche is ontslagen na een bijzondere raad van bestuur. Het vertrouwen in de (voormalige) topman van de KBVB was danig beschadigd, dat een samenwerking niet langer een optie was voor de bestuursleden.

258 dagen. Zo lang duurde het liedje - sinds de aankondiging - van Piet Vandendriessche als CEO van de Belgische voetbalbond.

 

Zijn opdracht destijds? Zorgen voor stabiliteit in de chaos waarin de KBVB vertoefde. Toenmalig CEO Peter Bossaert werd op de keien gezet, nadat hij een verbeterd contract had getekend zonder medeweten van de raad van bestuur.

 

Net die raad van bestuur moest overtuigd raken van het project dat Vandendriessche voorschotelde. Dat gebeurde allerminst. De voormalige zakenman uit de financiële wereld voerde forse besparingen door, wat voor onrust zorgde op de werkvloer in Tubeke.

 

Deze zomer bereikte de spanning een hoogtepunt wanneer Vincent Mannaert zich kandidaat stelde om de sportieve lijnen uit te tekenen bij de voetbalbond. Voor de leden van het sportief comité een no-brainer, maar de CEO zag er een manoeuvre in van de profclubs om de Rode Duivels naar zich toe te trekken.

 

Een fel twistpunt, werd het. Net als de "te late" en "te lakse" beoordeling van Domenico Tedesco zijn prestaties als bondscoach op het EK.

 

Maandag moest Vandendriessche zich al verantwoorden voor de raad van bestuur, dinsdag volgde een bijzondere zitting en vandaag uiteindelijk de bons na eensgezindheid over de situatie.

 

Wie voortaan de sportieve en financiële koers bij de voetbalbond zal uittekenen, is nu het vraagteken. Er wordt geen interim-CEO aangesteld, de raad van bestuur neemt het takenpakket van Vandendriessche over.

 

Een opvolger is nog niet in beeld, al komt met het vertrek van de voormalige topman uit de financiële wereld Vincent Mannaert wél weer in beeld bij de voetbalbond.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: