Rode Duivel Ameen Al-Dakhil gaat geluk komende 4 seizoenen beproeven in Stuttgart

 di 27 augustus 2024 15:36

Met Ameen Al-Dakhil is de Bundesliga nog een Rode Duivel rijker. De verdediger van Burnley tekent een contract voor vier seizoenen bij Stuttgart. Met de overgang is zo'n 7,5 miljoen euro gemoeid. Zo zal Al-Dakhil komend seizoen opnieuw zijn ex-trainer Vincent Kompany tegen het lijf lopen in Duitsland.

Alsof de Duitse clubs het EK nodig hadden om het talent bij de Rode Duivels te ontdekken. 

 

Na Arthur Theate (Frankfurt), Maarten Vandevoordt en Arthur Vermeeren (RB Leipzig) is de Bundesliga nog een Belg rijker geworden deze zomer. Ameen Al-Dakhil trekt voor vier jaar naar Stuttgart. Bij de transfer zou zo'n 7,5 miljoen euro gemoeid zijn. 

 

De 22-jarige centrale verdediger verlaat zo Burnley, dat na degradatie opnieuw uitkomt in de Engelse tweede klasse. In januari 2023 haalde Vincent Kompany de jonge Belg nog naar Turf Moor.

 

Nu volgt Al-Dakhil zijn voormalige trainer naar Duitsland, waar de twee elkaar zullen treffen op 19 oktober. Dan staat Bayern-Stuttgart op de competitieagenda.

 

De jonge verdediger heeft tot dusver 4 caps op zijn naam bij de Duivels. Door een spierblessure kon hij evenwel niet in actie komen op het afgelopen EK.

 

"Ameen heeft de kwaliteiten om een belangrijke factor te worden in onze verdediging", meent sportief directeur Fabian Wohlgemuth. "Ondanks zijn relatief jonge leeftijd, heeft hij toch al veel ervaring opgedaan."

 

Al-Dakhil is zelf ook volledig overtuigd van zijn overstap naar de Duitse vicekampioen. "Ik wil de sfeer in het stadion proeven en voor deze speciale fans spelen. Ik kijk ook uit naar de grote uitdaging om in de Bundesliga te spelen."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: