Spring naar de inhoud

Kan Vermeeren zijn carrière herlanceren bij Leipzig? "We moeten niet verwachten dat hij plots wel veel speelt"

Kan Vermeeren zijn carrière herlanceren bij Leipzig? "We moeten niet verwachten dat hij plots wel veel speelt"
 di 27 augustus 2024 06:44
Liggen er meer speelminuten in het verschiet voor Vermeeren?

Een speurtocht naar speelminuten leidde hem naar het oosten van Duitsland. Bij Leipzig hoopt Arthur Vermeeren eindelijk nog eens de benen te kunnen strekken op het veld. Blijkt de huurperiode straks een gouden zet in de herlancering van zijn carrière? "Hij vindt er in elk geval wel een betere trainer voor een jonge speler die zich moet bewijzen."

Een halfjaar lang ketende Diego Simeone hem vast aan de bank bij Atlético Madrid, nu heeft Arthur Vermeeren de ketting doorgeknipt.

 

Met een huurperiode bij RB Leipzig hoopt het goudklompje eindelijk weer minuten te kunnen maken. Iets waar de 19-jarige middenvelder stilaan toch nood aan heeft om opnieuw stappen te zetten in de voetbalwereld.

 

Bij de Red Bull-ploeg belandt Vermeeren in ieder geval in een heuse talentenfabriek. Eentje die de laatste jaren op volle toeren draait en weet hoe het diamanten kan polijsten.

 

"Maar er is ook gewoon een objectieve reden waarom Leipzig Vermeeren haalt", meent Bundesliga-commentator Luc van Doorslaer. En daarbij denken de Duitsers uiteraard niet alleen aan de wensen van onze landgenoot.

Xavi Simons is een van de talenten die de fabriek van Leipzig doet draaien.

5e wiel aan de wagen

Wat die objectieve reden dan mag zijn?

 

"Ze hadden met Assan Ouédraogo een heel jonge en talentvolle middenvelder gehaald bij Schalke, maar die heeft zich geblesseerd aan de knie en het is afwachten hoelang hij out zal zijn", weet Van Doorslaer.

 

"Dat zal weken of zelfs maanden duren. Ik zie dat als de reden waarom ze een andere beloftevolle middenvelder wilden binnenhalen."

 

"Leipzig heeft natuurlijk ook de reputatie om jonge talenten in huis te halen en dan door te verkopen als het nodig is. Het is allemaal een heel doordachte beslissing van de Duitse club."

Als je kijkt naar wie er allemaal rondloopt op dat middenveld, dan moeten we niet verwachten dat hij vast in de ploeg zal staan.

Luc van Doorslaer

Op het eerste gezicht lijkt Vermeeren dus een tijdelijke vervanger van een ander talent. Mag hij met dat statuut wel dromen van meer speelminuten?

 

"Als je kijkt naar wie er allemaal rondloopt op dat middenveld, dan moeten we niet verwachten dat hij vast in de ploeg zal staan. De 4 vaste namen van vorig jaar zijn er nog altijd."

 

"Maar het valt natuurlijk niet uit te sluiten dat Vermeeren plots uitstekend presteert en toch veel zal spelen. Dan heeft Leipzig er ook iets aan, want ze hebben een optie tot aankoop."

 

"Maar zij hebben eigenlijk gekozen voor weinig risico. Ze halen er een speler bij voor in de breedte. Iemand waarvan ze weten dat hij talent heeft, maar als hij het niet zo goed doet als verhoopt, dan is het na 1 jaar weer afgelopen en zijn ze niet veel geld kwijt."

 

"Breekt hij wel door? Dan is het een uitstekende investering geweest, want dan kunnen ze zijn prijs opdrijven."

Assan Ouédraogo (links).

Weg van Simeone

Toch lijkt het huwelijk tussen Vermeeren en Leipzig veel meer dan een veilige gok.

 

"Want het is wel zo dat Marco Rose graag met jonge spelers voetbalt", werpt Van Doorslaer een argument in het voordeel van onze landgenoot op.

 

"Wat dat betreft, heeft hij wel een betere coach gevonden dan bij Atletico Madrid voor een jonge speler die zich moet bewijzen."

 

"En qua niveau is het ook nog eens een status quo", vindt de commentator. "De competities in Spanje en Duitsland liggen dicht bij elkaar en het zijn allebei Europese subtoppers."

 

"Ik hoop dus maar dat hij meer aan de bak komt dan in Madrid. Al moeten we er rekening mee houden dat hij niet gegarandeerd vaker zal spelen dan bij Atletico."

 

"Mijn voorspelling? Hij zal wel meer spelen, maar geen hele wedstrijden."

Gerelateerd: