Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Wout van Aert dolblij met eerste zege sinds februari: "Het was al even geleden, dit voelt zo goed"

 ma 19 augustus 2024 18:20
Vreugde in het kamp van Van Aert.

Derde, tweede, eerste. Iedere dag schoof Wout van Aert een plekje op in de rituitslagen van deze Vuelta. Na 3 dagen heeft onze landgenoot zo zijn eerste zege te pakken. En die deed duidelijk deugd bij onze landgenoot. "Mijn team zette me perfect af in de finale en dat gaf me vertrouwen om het af te maken", blikte hij achteraf terug.

Gedaan met die vervelende droogte.

 

Na bijna een halfjaar is Wout van Aert vandaag nog eens met een zege aan de haal gegaan. De laatste keer dat dat lukte? Kuurne-Brussel-Kuurne in februari.

 

"Het was al even geleden dat ik mijn armen in de lucht mocht steken", reageerde onze landgenoot dan ook opgelucht na de streep. "Dit voelt zo goed."

 

Gisteren werd Van Aert nog geklopt door Kaden Groves, vandaag had hij een plannetje om dat te vermijden. "Ik heb de rollen omgedraaid", analyseerde hij zijn positie in de sprint. 

 

"Ik heb mijn sterkte gebruikt en ben vroeg vertrokken. Ik denk dat ik hem zo wel wat verraste. Ik ging zelfs voor het bord van de 200 meter. Het was een aankomst bergop, maar met veel snelheid. Dit was de perfecte sprint voor mij."

Ik voelde me gisteren al goed en dat was vandaag opnieuw zo, ook al was het nog warmer.

Wout van Aert

Van Aert voelde vandaag al wel dat het goed zat met de benen. "Ik reed met vertrouwen rond", was hij eerlijk. "Ik voelde me gisteren al goed en dat was vandaag opnieuw zo, ook al was het nog warmer."

 

"Het team was ook zo sterk. Ze hadden de hele koers onder controle. Ze zetten me perfect af en dat gaf me vertrouwen om het af te werken."

 

Wat onze landgenoot misschien ook nog een extra zetje gaf? De rode leiderstrui die hij sinds vanochtend mocht aantrekken. Net als in de Tour van twee jaar terug kwam zijn eerste ritzege er pas met die leiderstrui om zijn schouders.

 

"Als het zo lukt, is dat natuurlijk leuk", lachte hij. "Het gaat gewoon om geduldig zijn."

 

"Morgen is de pret helaas over. Ik geef de rol van leider door aan Sepp Kuss en Cian Uijtdebroeks. Er ligt een zware klim en het zal een eerste test worden voor de klassementsmannen."

 

"Voor mij wordt het supermoeilijk om mijn rode trui te houden, maar ik ga er toch nog een keer van genieten."

Gerelateerd: