Arthur Theate trekt op huurbasis voor een jaar naar Eintracht Frankfurt: "Tijdens EK geproefd van sfeer hier"

 zo 18 augustus 2024 11:06
" "
Arthur Theate.

Rode Duivel Arthur Theate zal voortaan Duits rond zich horen in plaats van Frans. De 24-jarige verdediger gaat bij Eintracht Frankfurt, de zesde van vorig seizoen in Duitsland, aan de slag. Theate wordt voor een jaar gehuurd, Frankfurt heeft daarna een aankoopoptie op de Belg.

Arthur Theate brak in het seizoen 2020-2021 door bij KV Oostende, waarna hij richting Bologna trok, waar hij de kunst van het verdedigen verder onder de knie kreeg.

Rennes betaalde in 2022 20 miljoen euro voor de 15-voudige international, die zowel centraal als op links in de defensie uit de voeten kan.

Theate liet zich opmerken op het EK. Geplaagd door een kuitblessure was het een race tegen de klok om fit te raken. Na de gemiste start tegen Slovakije gooide bondscoach Tedesco hem in de strijd tegen Roemenië.

Theate bleef staan en was een van de betere Belgen in Duitsland. In juli leek hij op weg naar Al Ittihad in Saudi-Arabië, maar die deal ging niet door. Nu mag de Belg een jaar proeven van de Bundesliga op huurbasis.

Het is inspirerend om te zien wat de club de afgelopen jaren heeft bereikt.

Arthur Theate

"Ik had al veel goede dingen gehoord over Eintracht, het stadion en de fans", reageert de Rode Duivel op de clubwebsite. "Tijdens het EK heb ik met België de sfeer hier geproefd."

 

"Uiteindelijk hebben de gesprekken met het bestuur me overtuigd. Het is inspirerend om te zien wat de club de afgelopen jaren heeft bereikt en hoe het zijn successen heeft gevierd."

 

"Dat is precies wat ik wil: presteren en titels winnen. De fans, het stadion, het perspectief: het past allemaal perfect bij elkaar."

 

Als Theate zijn draai vindt in de defensie van de Bundesligaploeg, kan het team zijn aankoopoptie lichten aan het einde van het seizoen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.