Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Lennert Van Eetvelt (23) begint als Lotto-Dstny-kopman aan Vuelta: "Ik wil met de sterkste renners meedoen"

 vr 16 augustus 2024 12:07
Van Eetvelt won begin dit jaar in de Emiraten zijn eerste rittenkoers op WorldTour-niveau.

Een hardnekkige knieblessure leek zijn seizoen helemaal te verbrodden, maar met een derde plaats in San Sebastian toonde Lennert Van Eetvelt (23) dat hij helemaal terug is. Het goudhaantje van Lotto-Dstny kan zo met vertrouwen afzakken naar de Vuelta, waar hij zijn team zal aanvoeren. "Ik wil meedoen met de sterkste renners, dag na dag."

Met ritwinst en de eindzege in de UAE Tour - op WorldTour-niveau - zette Lennert Van Eetvelt begin dit seizoen zijn hemelbestorming in het peloton verder. Maar van die topvorm kon onze landgenoot niet lang genieten: een hardnekkige knieblessure gooide roet in het eten.

 

Van Eetvelt werkte geduldig aan zijn comeback en lijkt nu opnieuw tegen zijn beste niveau aan te schurken, getuige zijn derde plaats in de Clasica San Sebastian afgelopen weekend.

Misschien mik ik zelfs hoger dan de top tien. Maar we zullen wel zien hoe het loopt. Het is aan mij om te proberen volgen.

Lennert Van Eetvelt

In de Vuelta start de jongeling zaterdag als kopman van Lotto-Dstny en met veel ambitie. "Top tien is het doel, dat zou mooi zijn", opende Van Eetvelt donderdag op een persbabbel.


"Misschien mik ik zelfs op hoger. Maar we zullen wel zien hoe het loopt. Ik wil vooral meedoen met de sterkste renners, dag na dag. Het is aan mij om te proberen volgen. Ik focus mij niet op de ontsnappingen."

Klimmen, klimmen en klimmen

Van Eetvelt blinkt in zijn vel na zijn knalprestatie in San Sebastian. "Ik ben heel gelukkig, ja. Ik heb het na mijn knieproblemen heel lastig gehad om terug in vorm te geraken", blikt hij terug.


"Ik keerde terug op het BK, maar daar voelde ik dat de vorm echt nog niet goed zat. Ik heb daarna hard getraind en in San Sebastian volgde de bevestiging dat het niveau er terug is. Ik kan met vertrouwen aan deze Vuelta beginnen."

Het zal een heel zware Vuelta worden. Het is niet toevallig dat er zo weinig sprinters aan de start staan.

Lennert Van Eetvelt

Van Eetvelt vindt in Spanje een parcours met heel veel klimwerk. "Ik heb de laatste zeven bergritten al verkend. Het zal een heel zware Vuelta worden. Het is niet toevallig dat er zo weinig sprinters aan de start staan."


"Ook de hitte zal zijn rol spelen", voorspelt onze landgenoot. "De laatste week wordt heel zwaar. Maar we hebben veel ervaring in de ploeg, met renners al Victor Campenaerts en Thomas De Gendt. Hun aanwezigheid zorgt voor een meer ontspannen sfeer."

Gerelateerd: