Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Ineos trekt naar de Vuelta met Laurens De Plus, die revanche kan nemen na pecheditie

 di 13 augustus 2024 14:34
Laurens De Plus werd na een geslaagde Tour de France 15e in het eindklassement.

Laurens De Plus mag opnieuw deelnemen aan de Vuelta. De Belgische wielrenner maakt deel uit van de selectie van INEOS Grenadiers en mag zo revanche nemen na zijn zware valpartij van vorig jaar. Toen moest hij na één dag al huiswaarts keren. Hieronder ook de rest van de selectie.

De kogel is door de kerk: Laurens De Plus maakt deel uit van de Vueltaselectie van de Ineos Grenadiers, die dinsdag werd bekendgemaakt.

 

De ervaren klimmer kan op zoek naar revanche, nadat hij vorig jaar al op de eerste dag uit de Vuelta was verdwenen door een zware valpartij. De Plus brak toen zijn heup in de omstreden ploegentijdrit in Barcelona, die werd afgewerkt in erbarmelijke weersomstandigheden en in het schemerduister.

 

Dat betekende voor de gewaardeerde klimknecht niet alleen het einde van zijn Vuelta, maar ook van zijn seizoen.   

 

De 28-jarige De Plus werd na een geslaagde Tour, die hij ondanks veel werk als vijftiende afsloot, nu dus opnieuw geselecteerd voor de Vuelta.

 

De Nederlander Thymen Arensman en thuisrenner Carlos Rodriguez worden zijn kopmannen. De Ineos Grenadiers brengen verder ook de Ecuadoraan Jhonatan Narvaez, de Brit Joshua Tarling, de Duitser Kim Heiduk, de Colombiaan Brandon Rivera en de Spanjaard Oscar Rodriguez aan de start.   

 

De Ronde van Spanje start zaterdag in de Portugese hoofdstad Lissabon, en eindigt drie weken later in Madrid.

Gerelateerd: