"Ontgoocheld" Union wél tevreden over mentaliteit: "We hebben de basis van de voorbije 3 seizoenen gezien"

 di 13 augustus 2024 23:54

Union heeft geen ticket voor de Champions League kunnen bemachtigen. Een ontgoocheling, geeft coach Sébastien Pocognoli toe, al was hij wel tevreden over de mentaliteit van zijn spelers. "Dat geeft toch een ander gevoel."

Een miraculeuze comeback tegen Slavia Praag heeft er eigenlijk nooit in gezeten voor Union, dat te slordig speelde. 

 

"Natuurlijk ben ik ontgoocheld", vertelde coach Sébastien Pocognoli. "Maar je hebt verschillende manieren om te winnen en te verliezen. De attitude vind ik een van de belangrijkste zaken."

 

"Ik heb een reactie gezien na de nederlaag tegen Westerlo, waarin de mentaliteit slecht was. Vandaag was het iets beter. En dat geeft toch een ander gevoel. Al blijven het gemengde gevoelens, want het was toch de bedoeling om door te stoten."

 

"We moeten terug naar de basis. Union staat bekend voor zijn mentaliteit, ook in de moeilijke momenten. Augustus is altijd een uitdaging tijdens de zomermercato, dat was nu ook weer te verwachten."

We moeten terug naar de basis. Union staat bekend voor zijn mentaliteit, ook in de moeilijke momenten. 

Sébastien Pocognoli

De mentaliteit was goed, het spel van Union een pak minder. "Het kostte veel energie om de duels aan te gaan", verklaarde Pocognoli.

 

"Die energie gebruiken om ook iets te creëren, dat is niet gebeurd. We zijn hard blijven werken, maar dat was niet genoeg."

 

Na de nederlaag tegen Westerlo moet Union vrijdag alweer aan de bak tegen Charleroi. "Als we met dezelfde intensiteit en mentaliteit als vandaag op het veld komen, kunnen we misschien op de goede weg raken."

Moris: "Het ziet er goed uit voor het vervolg"

Ook doelman Anthony Moris probeerde vooral het positieve te onthouden. "Ik ben ontgoocheld omdat we geen Champions League spelen, maar ik ben tevreden met hoe we ons hebben getoond", zei hij.

 

"We hebben de basis van de voorbije drie seizoenen van Union gezien. Er zijn zeker nog werkpunten, gelukkig maar, maar het ziet er wel goed uit voor het gevolg. We missen nog automatismen, maar de reactie en de mentaliteit waren goed."

 

"Tegen Charleroi moeten we nu een overwinning boeken en dan hebben we 9 dagen om rustig toe te leven naar de volgende match tegen STVV."

Gerelateerd: