Eline Berings wuift het atletiektoernooi en Kevin Borlée uit: "Hij heeft ons land doen dromen"

 zo 11 augustus 2024 06:42
Eline Berings bij Maarten Vangramberen.

Vanochtend wordt de marathon bij de vrouwen nog afgewerkt, maar in het Stade de France zijn alle prijzen uitgedeeld. Cocommentator Eline Berings heeft met volle teugen genoten van de Belgische atleten en ziet hoe 1 prestatie iedereen echt wel met verstomming deed slaan. 

Ons land verlaat Parijs met 3 atletiekmedailles: goud voor Nafi Thiam, zilver voor Bashir Abdi en brons voor Noor Vidts.

 

"Ik had vooraf 1 tot 7 medailles voorspeld", lacht Eline Berings, trouw op post als tv-commentator in het Stade de France. "Om maar te zeggen: het was heel moeilijk in te schatten."

 

"7 plakken was overdreven, dat weet ik ook wel. Maar de kanshebbers hebben het waargemaakt."

 

Ook enkele Belgen eindigden in de top 8. "Dan heb je het fantastisch gedaan. Ik kijk zelfs naar de top 16."

 

"Niet vergeten: atletiek is de meest mondiale sport. Enkel de allerbeste atleten hebben we hier aan het werk gezien."

 

"Kijk naar de finale van de 5.000 meter. Isaac Kimeli en John Heymans eindigen 8e en 11e nadat ze hun finale met overtuiging en lef hadden gelopen. Fantastisch."

Dromen dankzij Kevin

Bij de estafetteteams waren er 4e plaatsen voor de Belgian Tornados en de Belgian Waffles en een 7e plek voor de Belgian Cheetahs.

 

"We hoopten bij de Tornados op een medaille. Het was hen zeker gegund en ze hebben het alle 4 fantastisch gedaan. Ze waren helemaal op de afspraak."

 

"Oké, de medailles waren weg, maar het is een mooi einde van het tijdperk met Kevin Borlée die zoveel betekend heeft voor de 4x400 meter en de Belgische atletiek."

 

"Hij heeft de Belgen doen dromen en geloven dat we op mondiaal niveau op de 400 meter top kunnen zijn."

 

"Generatie na generatie sluiten er jonge atleten aan. De Tornados gaat niet om 4 mannen, wel om 20 à 30 atleten de voorbije jaren. Ze hebben allemaal gedroomd met dank aan Kevin."

 

"Dat ze hier ook nog een BR lopen. Ze overstijgen zichzelf als het moet. Het zit bijna in ons DNA: op een kampioenschap in een finale zijn wij beter." 

Beste prestatie ooit

Welke prestatie zal Eline Berings altijd bijblijven als ze terugdenkt aan Parijs? Met een Belgische bril kijkt ze naar de Belgische koningen van de zevenkampen. Met een internationale bril, lonkt ze naar hét duel. 

 

"En de echte koningin is wellicht Sydney McLaughlin-Levrone. 50"37 op de 400 meter horden: dat is de beste prestatie ooit voor een vrouw in de atletiekgeschiedenis."

Video niet meer beschikbaar
Onze excuses, maar deze video is niet langer te bekijken via sporza
Gerelateerd: