"Ik dacht meteen: het is weer van dat": Koen Naert glundert na "zot" zilver van maatje Abdi en relativeert eigen race

 za 10 augustus 2024 12:03
Naert liep naar een 61e stek in de marathon.

Het was niet het dagje van Koen Naert. De West-Vlaming bleef onder de (eigen) verwachtingen en finishte als 3e Belg op een 61e plaats. Achteraf was hij vooral dankbaar en trots op zijn zilveren vriend Bashir Abdi. "Echt zot, ik heb er geen woorden voor", klonk het over de prestatie van Abdi.

Bekijk: het volledige interview met Koen Naert

Voor de microfoon was Koen Naert achteraf zeer fier op de topprestatie van goede vriend Bashir Abdi

 

"Ik had totaal geen idee wat hij had gedaan, maar dan zag ik hem staan met een vlag rond zijn nek en zei ik tegen mezelf: "Ja, 't is weer van dat"."

 

"Aan het begin van het jaar had hij te kampen met een stressfractuur en nu pakt hij zilver. Dat is gewoon fantastisch. En dat in 2u06', dat is waanzinnig. Ik heb er eigenlijk geen woorden voor."

Na 5 km voelde ik al dat ik niet in de race zat.

Koen Naert

Over zijn eigen prestatie had de voormalige Europees kampioen wel enkele woorden uitleg.

 

"Ik heb verre van de marathon gelopen die ik in gedachten had. Ik heb onderweg natuurlijk wel veel tijd gehad om erover na te denken", klonk het bij de immer nuchtere Belg.

 

"Enerzijds ben ik ontgoocheld. Na 5 km voelde ik al dat ik niet in de race zat. Ik geraakte precies niet vooruit."

 

"Anderzijds heerst er ook veel dankbaarheid voor alle kansen die ik heb gekregen richting Parijs. Ik kon tonen aan de kinderen dat je niet moet opgeven als je ergens alles voor doet en het niet lukt. Ook voor de jeugd: blijven volhouden."

"Ik ga niet zeggen dat ik echt blij ben met mijn prestatie, maar ik heb uitgelopen en ben er niet uitgestapt."

 

Ondanks de ietwat tegenvallende prestatie heeft de Belg zich wel geamuseerd tijdens de race. 

 

"Ik heb kunnen genieten. Genieten van het enorme aantal mensen langs de kant. Ik ben nooit in het rood moeten gaan. Dat ging gewoon niet vandaag, ik weet niet waarom."

 

"Alles leek nochtans heel goed, maar soms heb je van die goeie dagen en soms heb je het tegenovergestelde. Vandaag was zo'n dag, jammer genoeg."

Naert kon de knop wel snel omdraaien. "Ik zou kunnen "bleiten" natuurlijk, maar ik ben trots dat ik heb uitgelopen, ook al was dat niet waarvoor ik hier was. Nu op vakantie en tijd voor het gezin."