"Geboren winnares" Lotte Kopecky gaat resoluut voor goud: "Brons in de wegrit was medaille van de bevrijding"

 zo 11 augustus 2024 06:24
Lotte Kopecky.

Brons ligt al op haar nachttafeltje, maar er is nog plaats voor een extra olympische medaille. Lotte Kopecky heeft de switch naar de piste gemaakt en wil vandaag gensters slaan in het omnium. Tv-commentator Renaat Schotte dicht Kopecky veel kansen toe: "De nieuwe formule is een groot voordeel voor Kopecky met haar uithouding."

"Een medaille is absoluut realistisch", windt onze verslaggever er geen doekjes om. Renaat Schotte ziet hoe Lotte Kopecky ook door de buitenwereld als favoriete wordt ingeschat voor het omnium. "Vaak zelfs als topfavoriete."

 

Nochtans heeft Kopecky een haat-liefdeverhouding met de meerkamp op de piste. "Op grote kampioenschappen heeft ze nog maar één keer brons veroverd."

 

Het omnium lijkt dus wel een beetje de achilleshiel van Kopecky, al is er aan de formule gesleuteld. "De 4 onderdelen worden nu in 3 uur tijd afgewerkt. Dat is absoluut een groot voordeel voor Kopecky met haar uithouding en kwaliteiten."

 

Kopecky nam vrijdag niet deel aan de ploegkoers. "Daar lag ook een realistische kans op een medaille met Katrijn De Clercq, maar de madison is een riskant nummer."

 

"Het is een bewuste keuze geweest om alles op het omnium te zetten, ook na het wegvallen van Shari Bossuyt (door een schorsing, red)."

 

"Als je vrijdag de ploegkoers hebt gereden, dan kan die koppelkoers zondag tijdens het omnium nog in je lichaam hangen."

 

"Het is dus een keuze van de ratio geweest. Haar emoties zouden haar aan de start gebracht hebben, maar met ratio bereik je soms meer."

Lotte Kopecky weet dat ze sowieso met een medaille naar huis gaat dankzij de wegrit. Het zorgt zeker voor een extraatje, waardoor ze complexloos op goud kan mikken in het omnium.

Renaat Schotte

Een week geleden pakte Kopecky brons in de wegrit. Ze sprak toen van "een gewonnen medaille".

 

"Ik zou dat zelfs de medaille van de bevrijding durven te noemen. Ze weet nu dat ze sowieso met een medaille naar huis gaat."

 

"Elke sporter weet hoe moeilijk dat is. Het zorgt zeker voor een extraatje, waardoor ze complexloos op goud kan mikken in het omnium."

 

"Ze is een geboren winnares. Als je dan al brons in je kast hebt, dan wil je voor goud gaan."

het omnium met Lotte Kopecky
11.00 uur Lotte Kopecky omnium: scratch  
11.57 uur Lotte Kopecky
omnium: temporace  
12.53 uur Lotte Kopecky
omnium: afvalling  
13.56 uur Lotte Kopecky
omnium: puntenkoers  
Gerelateerd: