Olympisch kampioene Ferrand-Prévot tekent 3 jaar bij Visma-Lease a Bike: "Wil de Tour winnen"

 wo 7 augustus 2024 11:38
" "
Pauline Ferrand-Prévot greep haar laatste kans op olympisch goud op haar mountainbike.

Visma-Lease a Bike heeft de komst van Pauline Ferrand-Prévot geofficialiseerd. De 32-jarige Française kiest na 5 succesvolle jaren op de mountainbike - met de olympische titel in Parijs als climax - opnieuw voor de weg. Ze tekende voor 3 jaar. "Ze wordt onze kopvrouw in de grote rondes, maar ook in de Waalse klassiekers kan ze zich tonen", schetst teammanager Rutger Tijssen de ambities.

Ferrand-Prévot is van alle markten thuis: in 2015 had ze tegelijkertijd de wereldtitels op de weg, in het veld en op de mountainbike op zak.

In die laatste discipline droomde ze van olympisch eremetaal, maar in Londen 2012, Rio 2016 en Tokio 2021 wilde dat verre van lukken. 10e in Tokio was haar beste resultaat.

Sinds 2019 concentreerde ze zich volledig op de mountainbike, wat 4 wereldtitels opleverde in 2019, 2020, 2022 en 2023.

In eigen land in Parijs volgde vorige week de opperste bekroning met olympisch goud. "Afgelopen winter dacht ik na over mijn toekomst na de Olympische Spelen. Ik streefde 12 jaar lang een olympische medaille na in het mountainbiken. Dat doel heb ik nu behaald. Ik vind dat het tijd is voor een nieuwe uitdaging in de wielerwereld."

En die brengt de Française opnieuw naar de weg. "De keuze voor Visma-Lease a Bike was snel gemaakt. De werkwijze en de professionele omkadering van de ploeg spreken me enorm aan", legde ze haar keuze uit in een persbericht.

Ik ben er zeker van dat ik - met de steun van de ploeg - opnieuw mooie dingen kan laten zien op de weg.

Pauline Ferrand-Prévot

Ferrand-Prévot werd 12 jaar geleden al Frans kampioene tijdrijden en won in 2014 de Waalse Pijl, het Franse tijdrit- én wegkampioenschap en het WK. In 2015 volgde ook een rit in de Giro.

Ze komt niet naar Nederland om uit te bollen. Integendeel. "Het vrouwenwielrennen heeft een enorme evolutie doorgemaakt sinds ik de sport verliet. Ik kan niet wachten om terug te keren in het peloton."

"Ik ben er zeker van dat ik - met de steun van de ploeg - opnieuw mooie dingen kan laten zien. Ik ben dan ook enorm gedreven. De Tour de France Femmes is een wedstrijd die ik wil winnen."

Teammanager Rutger Tijssen is maar wat blij met zijn nieuwe poulain: "Ze is uitzonderlijk getalenteerd. Ze besloot enkele jaren alles op het mountainbiken te zetten. In die sport is ze nu uitgespeeld."

"Ik vind het mooi dat ze de gewaagde keuze durft te maken om terug te keren naar de weg met een duidelijk doel: de Tour de France Femmes winnen."

"Het wordt een uitdagend project, maar we geloven als team dat ze het kan. De transitie naar de weg zal wat tijd vergen. Mountainbiken is een explosieve sport van 1,5 uur. Een wegwedstrijd draait om uithouding over een langere periode. We zullen haar de tijd geven."

Naast de grote rondes wil ze ook uitblinken in eendagskoersen: "In de Waalse klassiekers zal ze zich kunnen tonen."

Bij Visma-Lease a Bike vindt Ferrand-Prévot ook haar vriend Dylan van Baarle terug.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: