VIDEO - Anticlimax voor geblesseerde Alexander Doom op de 400 meter: "Dit is super zuur, ik heb hier 3 jaar voor gewerkt"

 di 6 augustus 2024 19:41

Vallen de Olympische Spelen van Alexander Doom helemaal in het water? Onze landgenoot deed vanavond een gooi naar een finaleplaats op de 400 meter, maar gaf tijdens de race geblesseerd op. Doom had eerder al aangegeven dat hij kampte met de nodige kwaaltjes. "Ik heb weinig woorden op dit moment", aldus Doom, die vrijdag en zaterdag nog hoopt te lopen met de Tornados.

Video niet meer beschikbaar
Onze excuses, maar deze video is niet langer te bekijken via sporza

Na zijn knalprestaties de voorbije maanden werd er heel veel verwacht van Alexander Doom op de 400 meter in Parijs, maar de Europese kampioen en de wereldkampioen indoor zal individueel alleszins niet kunnen schitteren.

Toen de grimassende Roeselarenaar in derde positie lag met de laatste rechte lijn in zicht, moest hij de strijd staken. De gevreesde pubalgie was de spelbreker. 

"Dit is super zuur. Je werkt hier drie jaar voor en om er dan op deze manier uit te gaan, is gewoon kut. Ik heb niet veel woorden op dit moment", klinkt het teleurgesteld bij Doom. 

Mijn adductor verkrampte volledig. Ik kon echt niet meer doorlopen. 

Alexander Doom

Doom gaf enkele dagen geleden al aan dat hij "niet 100 procent pijnvrij" was. 

"Nu verkrampte mijn adductor volledig. Ik voelde me eigenlijk nog oké, maar ik blijf er duidelijk last van hebben. Toen ik de krampen voelde, wilde ik geen risico's nemen op scheuringen." 


Zijn 400 meter-droom spat zo uit elkaar. Deze opgave kan ook kwalijke gevolgen hebben voor de aflossing met de Belgian Tornados. Zij lopen vrijdagvoormiddag de reeksen, zaterdagavond eventueel de finale.

"Misschien kan ik me nog oplappen voor de 4x400 meter, maar nu kon ik echt niet meer doorlopen", is de hoop toch nog een klein beetje aanwezig.

Video niet meer beschikbaar
Onze excuses, maar deze video is niet langer te bekijken via sporza

Alexander Doom: "Wou het risico niet lopen op een scheur"

Doom vindt troost bij zijn entourage:

Gerelateerd: