Baanwielrenner Robbe Ghys moet selectie vlak voor Spelen verlaten: "Lichaam en geest zijn niet hersteld"

 ma 5 augustus 2024 13:07

Een late wissel bij de Belgische baanwielrenners. Een dag voor de ploegachtervolging heeft Robbe Ghys gisteren de selectie verlaten. "Mijn lichaam en mijn geest zijn niet voldoende hersteld om klaar te zijn", laat Ghys weten via Instagram. Noah Vandenbranden zal Ghys vervangen. Lindsay De Vylder en Fabio Van den Bossche zullen wellicht een duo vormen in de koppelkoers. 

Vanavond begint het baanwielrennen op de Olympische Spelen, maar dat zal zonder Robbe Ghys zijn. De Belgische bond verving hem "door medische redenen". 

 

Ghys ging er zelf dieper op in op Instagram. 

 

"Gisteren was misschien wel de zwaarste dag uit mijn carrière als wielrenner. Mijn lichaam en geest hebben niet genoeg tijd gehad om te herstellen en om klaar te zijn om deel te nemen aan de Olympische Spelen."

 

"Daarom heeft het team besloten om me uit de actieve selectie te zetten hier in Parijs. Dat betekent dat ik vandaag niet deelneem aan de ploegenachtervolging, en ook niet aan de koppelkoers op zaterdag."

Dit voelt als een gemiste laatste kans om revanche te nemen voor Tokio. 

Robbe Ghys

"Dit was een juiste keuze", gaat Ghys verder. "Niet alleen voor mij, maar zelfs meer voor de renners die in absolute topvorm zijn."

 

"Ik wil graag iedereen bedanken die me heeft geholpen, maar het mocht niet zijn. Ik wens iedereen van het Belgisch team de kracht en het geluk om hun doelen te bereiken en om het hoogst haalbare na te jagen."

 

"Voor mezelf voelt dit als een gemiste laatste kans om revanche te nemen voor de 4e plaats in Tokio. Ik zou graag wat rust en privacy krijgen om deze enorme ontgoocheling te verwerken."

 

"Uiteindelijk is het maar wielrennen", sluit Ghys af. 

 

Noah Vandenbranden is de nieuwe 4e man in het Belgisch team. Samen met Tuur Dens, Lindsay De Vylder en Fabio Van den Bossche rijdt hij vanavond de kwalificaties van de ploegenachtervolging. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: