Groen licht voor de triatlon! Waterkwaliteit van de Seine is "conform" voor de wedstrijden

 wo 31 juli 2024 06:13

Het bange afwachten is voorbij voor de triatleten. In tegenstelling tot gisteren ontvingen ze goed nieuws over de waterkwaliteit van de Seine. Die zou na nieuwe stalen voldoende bevonden zijn om de wedstrijden te laten doorgaan. Vandaag komen met Jolien Vermeylen, Claire Michel, Marten Van Riel en Jelle Geens vier Belgen in actie.

Op de Olympische Spelen in Parijs kunnen de individuele triatlonwedstrijden woensdag plaatsvinden. De waterkwaliteit van de Seine is "conform", laten de organisatoren en de Wereldtriatlonbond weten in een korte mededeling.

 

Bij de vrouwen gaat de individuele triatlon om 8 uur van start, bij de mannen om 10.45 uur. Voor België nemen Jolien Vermeylen en Claire Michel deel aan de triatlon bij de vrouwen. Bij de mannen gaat het om Marten Van Riel en Jelle Geens.

 

Normaal gezien waren de mannen dinsdag al in actie gekomen, maar door de slechte waterkwaliteit van de Seine als gevolg van de regenval tijdens het weekend werd de wedstrijd met een dag uitgesteld.

 

Zondag en maandag waren de triatlontrainingen in de rivier al geannuleerd.   

 

Of de triatlons woensdag daadwerkelijk konden doorgaan, zou wel nog afhangen van bijkomende tests. Na de jongste analyses van het rivierwater, op stalen van 3.20 uur, blijkt dat de Wereldtriatlonbond de resultaten "conform" acht. "Daardoor kunnen de triatlonwedstrijden plaatsvinden", luidt het.  

Gerelateerd: