Alles voor de Spelen? Braziliaanse schermt met tumor in ruggengraat

 di 30 juli 2024 14:53
Nathalie Moellhausen.

Het verhaal van de Italiaans-Braziliaanse schermster Nathalie Moellhausen is opmerkelijk. Ze verloor in de 2e ronde in het degenschermen, maar dat ze op de Olympische Spelen stond, was al een hele overwinning.

Zelfs kanker kon haar niet tegenhouden.

De Italiaans-Braziliaanse schermster Nathalie Moellhausen kreeg in aanloop naar de Olympische Spelen het harde nieuws dat er zich een tumor bevond in haar ruggenmerg.

Ze werd gehospitaliseerd, maar een paar dagen voor de Spelen verliet ze het ziekenhuis om alsnog deel te kunnen nemen aan het schermtoernooi in Parijs.

Tijdens haar wedstrijd met Ruien Xiao uit Canada werd ze onwel en vroeg ze om een pauze. Uiteindelijk kwam ze weer de piste op, maar verloor met 11-15.

Na de wedstrijd viel de 38-jarige schermster op de grond en vroeg ze om medische hulp. Ze werd opnieuw opgenomen in het ziekenhuis, waar ze geopereerd zal worden aan haar ruggenmerg.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.