Bokser Victor Schelstraete spreekt ambitie uit bij Élodie Ouédraogo: "Kleur van de medaille? Goud, hé"

 zo 28 juli 2024 09:41
Élodie Ouédraogo met Victor Schelstraete in de trein naar Parijs.
Élodie Ouédraogo met Victor Schelstraete in de trein naar Parijs.

Het olympisch bokstoernooi begint vandaag voor onze landgenoot Victor Schelstraete met de 1/16e finales in de -92 kg. Voor Paris by Night nam Élodie Ouédraogo samen met de goedlachse en ambitieuze bokser de trein naar de Spelen. Bekijk hieronder hun reis en het gesprek over de ups, downs en dromen van Schelstraete.

Voor de rubriek Elostar uit Paris by Night reisde Élodie Ouédraogo samen met bokser Victor Schelstraete af naar de Franse hoofdstad. Daar debuteert de 28-jarige Belg op de Olympische Spelen. 

 

"Het gaat pas doordringen als ik veertig ben", staat Schelstraete nog steeds te kijken van zijn deelname in Parijs. Een weg met ups en downs, van het emotionele moment van zijn selectie tot blessures die bij het boksen horen. 

 

Zo toont Schelstraete het emotionele moment waarop hij zijn familie op de hoogte bracht van zijn selectie én de littekens van zijn blessures als keerzijde van de medaille.

 

Die medaille, daar spreekt Schelstraete zijn ambities wel voor uit. "Van de 16 deelnemers zijn er 2 superfavoriet. Maar iedereen is medaillekandidaat, het blijft boksen." 

Nu al plekje in de geschiedenisboeken

Al voor deze Spelen begonnen, hadden de 3 Belgische boksers - met ook nog Oshin Derieuw en Vasile Usturoi - wel een stukje geschiedenis geschreven. Voor het eerst sinds 1992 zijn ze nog eens met zo veel.

 
"Dat leek echt onmogelijk. Jarenlang was het boksen een klucht in België. Ambities voor de Olympische Spelen werden weggewuifd", vindt Schelstraete.


En hij durft al verder te dromen. "Het Koning Boudewijnstadion uitverkopen voor een boksmatch, dat is mijn ultieme droom."

 

In Parijs is een medaille de opperste ambitie. "Of de kleur uitmaakt? Ja, goud. Komaan, hé", lacht hij. Al heeft Schelstraete dan wel nog wat werk om het volkslied te leren. "Voor volk, voor vrijheid en voor macht, of zoiets."

 

Om 16.02 uur vandaag begint de Belgische bokser bij de -92 kg aan zijn toernooi. In de 1/16e finales staat Schelstraete tegenover de Samoaan Ato Plodzicki-Faoagali, uiteraard live te bekijken bij Sporza. 

Gerelateerd: