Europese kampioenes Geurts en Maenhaut: "Natuurlijk dromen we van een medaille, maar laat ons beginnen met de top 8"

 za 27 juli 2024 11:45
Isaura Maenhaut en Anouk Geurts
Isaura Maenhaut en Anouk Geurts tuigen hun olympische boot op.

Anouk Geurts (24) en Isaura Maenhaut (25) beginnen morgen aan hun tweede olympisch toernooi. In Marseille hijsen ze de zeilen als Europees kampioen. "De Olympische Spelen zijn ons hoofddoel", blikt het vrolijke duo vooruit.

Na hun olympisch debuut met een 14e plaats in Tokio hebben Anouk Geurts en Isaura Maenhaut de zeilen flink bijgezet. Vorig jaar zeilde het 49er FX-team naar de 4e plaats op het WK, dit jaar wonnen ze het Europees kampioenschap.

 

"Superfijn dat het ons gelukt is", reageert Geurts, "maar de Olympische Spelen blijven ons hoofddoel."

 

Op het grootzeil van hun boot staat het mooi in blokletters: Europees kampioen.

 

Geurts: "Die Europese titel verandert niets aan onze ambities hier. We gaan elke dag doen waar we goed in zijn en dan zien we waar het schip strandt."

 

"We zijn de top 8 waard. Natuurlijk wil je altijd meer en droom je ook van een medaille, maar laat ons realistisch aan de Olympische Spelen beginnen."

 

(lees voort onder de video)

 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"Concentreren ons op eigen race"

Wereldkampioen Nederland en voormalig wereldkampioen Zweden waren niet van de partij op het EK, wel op de Olympische Spelen.

 

"Zij pasten voor het Europees kampioenschap om al vroeger in Marseille te kunnen trainen", legt stuurvrouw Isaura Maenhaut uit.

 

Worden Nederland en Zweden het mikpunt voor België? "Het zijn de boten om naar uit te kijken in onze klasse, maar wij gaan er niet op focussen. We concentreren ons hier op onze eigen race om te tonen wat we kunnen."

 

De olympische 49er FX-competitie begint morgen, de medaillerace (met de top 10) staat donderdag op het programma in Marseille.

Olympische Spelen 2024: programma zeilers
naam klasse competitie
Yannick Lefèbvre en Jan Heuninck 49er 28 juli - 1 augustus
Anouk Geurts en Isaura Maenhaut 49er FX 28 juli - 1 augustus
Emma Plasschaert ILCA 6 1 - 6 augustus
William De Smet ILCA 7 1 - 6 augustus
Lucas Claeyssens en Eline Verstraelen Nacra 17 3 - 7 augustus
Gerelateerd: